Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rosszul dönthettem gitárhúr...

Rosszul dönthettem gitárhúr választáskor?

Figyelt kérdés
szóval van egy klasszikus gitárom ami eléggé minimál, még a LIDL-ben lett véve, elhiszem hogy talán a legrosszabb minőségek egyike.de ezt én az édesapámtól kaptam és szeretném megőrizni mint emléket. kb 2 éve van meg és azért húzhatták ilyen sokáig a nylon húrok mert az elején nagyon keveset használtam. azóta egyre többet, és mára eléggé kikészültek a gyári húrok rajta.eldöntöttem lecserélem. vettem ma egy gitárhúrkészletet, amin Hard tension jelölés van. tudom ez a feszítettségét jelzi. "Ez esetben a puhaság, vagy a keménység a húrokat lefogó kéz által kifejtendő erőt jelzi, mely arányos a húr feszítő erejével" ezt olvasva megijedtem hogy lehet hogy én normálhoz voltam szokva és ezt a hard szokatlan fura lesz, kikészíti az ujjaim, mert nagyobb erővel kell nyomni?...szeretnék még a jövőben is gitázozni:(
2009. aug. 10. 19:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia. Szerintem próbáld ki, gyakorolj rajta. Az lehet, hogy az ujjaid fájni fognak, de az sem tart örökké. Én is gitározok, igaz nem próbáltam még erősebb húrral, de talán olyan, mint mikor az ember elkezd először játszani...akkor is fáj, de az elmúlik. Ha mégsem jön be, akkor válts.

Remélem azért valamit segítettem :D

17/L

2009. aug. 10. 20:15
 2/4 A kérdező kommentje:
igen köszi..nem szeretném ha fájnának..az úgy el tudja rontani az egész hangulatát, meg nem is folyamatosan gitározom hogy megszokja vannak kimaradások és akkor mindig szokatlan lesz meg fájni fog..áh:( azért várom a többiek válszát
2009. aug. 10. 20:21
 3/4 Thurston ***** válasza:
Sokkal jobb, ha a feszesebb húrokhoz szokik hozzá a kezed.
2009. aug. 11. 00:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Előző válaszadónak igaza van, és gyakorolj csak szorgalmasan (:
2009. aug. 11. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!