Hogyan kell leakkordozni egy dalt/zenét. Hallás után vagy kotta alapján? Lényeg, hogy AKKORD-okat lássak!
Évek óta keresem a választ erre a kérdésemre, és most lett elegem abból, hogy nem találok sehol egy értelmes választ.
Szóval, hogyan tudok egy dal fölé írni egy akkordot? Ok, hogy lelassítom a számot meg minden, addig eljutok, hogy hallás után szólózgatok, de nem találom a hozzá illő akkordot, mit csináljak?
Pl.: van egy ének, és elkapom a hangot, mondjuk az alsó E húron 5. bundban.. A hang.. 100% hogy ez a hang az... de ha lefogok egy A dúrt, mégse egészen passzol hozzá.
Nincs valami táblázat, vagy akármi, ami segít ebben?
Vagy valami elmélet?
Milyen az elmélete az akkordozásnak?
(AKKORD ÍRÁS KOTTÁRA, vagy HALLÁS UTÁN SZÖVEG FÖLÉ)
Nem pedig akkord lefogása... 5 éve gitározok... tudok gitározni.. csak akkordokat írni nem...
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Rosszul írtam a címben...
Szóval.. lényeg, hogy hogyan kell leakkordozni egy dalt kotta - ill. hallás után?
Van egy néhány régi keresztény ének, amit édesanyámtól tanultam, de azokhoz eredetileg nem is írtak még Akkordos kottát, és azokat szeretném leakkordozni. Csak évek óta nem bírom. Köszönöm!
Hát ha A dúr nem jó, próbálkozz A moll-al, A7-el, valami mással :)
Amúgy nem tom, hogy van-e elmélete, az elméletről gőzöm sincs, én sose tanultam zenélni. Hallgatom a számot, próbálkozok, pár fogásból belövöm a hangot, az akkordokra meg valahogy csak ráérzek.
Ahha... :D Szóval felejtsem el hogy elméletileg megtanuljam.. és gyakorolgassam...!? Oké
Köszi a választ mindenkinek! ;) Igaz, hogy semmi újat nem mondtatok, de legalább most már tudom, hogy nem én vagyok a béna, hogy nem találok semmit a neten, hanem mások se tudják elmondani, még akik már csináltak ilyet, azok se...
Szóval tényleg köszi.. Pá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!