Le tudná nekem valaki írni, hogy milyen zenei stílus pontosan a "Nu Disco"? Mármint azt tudom hogy elektronikus, de tulajdonképpen mik a jellemzői?
Tessék guglizni ;)
Ezt 1 perc alatt találtam:
Holic: Számomra egy olyan zenei irányzat, mely magában hordozza a 70-es, 80-as évek stílusjegyeit, de ugyanakkor a hangzása teljesen modern, előremutató, dallamos, könnyen befogadható és pozitív érzelmeket közvetít.
Vikipop: Nem szeretek műfajokat definiálni, de ha muszáj: klasszikus diszkó (legyen az italo vagy a New York-i) stílusjegyeket felvonultató, modern hangszereléssel megírt, általában lassú vagy középtempós vokális tánczene.
Crimson: Csúnya összefoglaló neve annak a kétezres évektől erőre kapó klubzenei hullámnak, ami a klasszikus diszkó(-korszak) és első mutációinak kelléktárát, attitűdjét kopírozza, újraértelmezi, -hasznosítja. Mára ez is egy kaleidoszkópszerűen színes világ, amiben jó néhány esetben csak papíron létezik valamiféle kapocs a "disco sound”-hoz . Emiatt ma már sokkal inkább egy se nem megfejtős, se nem ótvar dance-klisékkel operáló tánczenei kategóriát értek alatta, ami sokszínű közönség szórakoztatására kiválóan alkalmas. Nem feltétlenül vokál-orientált, ha mégis, gyakran erősen nosztalgikus céllal, vagy éllel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!