Hogyan rakhatok új E húrt a klasszikus gitáromra?
Nem jártam még olyan hangszerboltban, ahol nem lehetett kapni. Lehet rendelni is:
Ha régebb óta vannak fent a gitárodon a húrok, akkor érdemes szettben cserélni, azaz mindet. Cserére van fent a neten egy jó csomó videó, de ha szemfüles vagy, akkor egyszerre egy húrt cserélsz, és a húrlábon lévő kötés módot lelesed. A hangoló kulcsnál pedig érdemes kurblit használni:
Ha nagyon nem megy, akkor a hangszerboltokban el szokták vállalni, bár szerintem illik tudni megcsinálni, és mint ismert a gyakorlat teszi a mestert.
Amit linkeltem, azok közül szerintem jó DAdario EJ27 N és a pro arte típus is, ami azért drágább, mert a fém bevonatú húrok ezüstözött rézszállal vannak bevonva. Ez tartósabb és szerintem hangra is mélyebb tónusú.
Az Ernie Ball is használható, viszont a fekete húrt nem ajánlom. Én mindig elnyúlok alatta.
Darco húrt még nem használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!