Felvétel elektromos gityóról erősítőn keresztül, hangkésés? (bővebben lent)
Na szóval, mikrofonom nincs, szal úgy próbáltam, h jack-el összekötöm a gitárt az erősítővel, azt pedig egy sztereó kábellel a géppel. GuitarRig-gel próbáltam felvenni, az egyetlen gond, hogy megpengetem, és mindig később nyomja ki erősítve, ha így van összedugva, így nem lehet játszani.
Végignéztem a progiban minden beállítást, még mindig késik. Valakinek van ötlete? Esetleg jobb program?
Azért késik mert a gép hangkártyájának idő kell amíg digitalizálja a hangot. Ezt nem lehet megszüntetni.
Próbáld meg úgy, hogy a gitárt közvetlenül az erősítőre kötöd, és ha van az erősítőnek line kimenete (Line OUT) azt kösd a hangkártya Line In bemenetére. Akkor nem hallod a késést.
Ha nincs az erősítőnek line out kimenete akkor a gitár jelét kell szétosztani az erősítő és a számítógép között.
De jobb volna az első megoldás, mert a gitárt erősítőn szebb hangja van a pickupnak mint a számítógép hangkártyáján keresztül.
Én úgy oldottam ezt meg, hogy a gitár out-ját jackkel egyből a gép inputjába dugtam, és torzítópedállal torzítottam.
Nem épp a legjobb mindőség, de újrakeveréssel lehet rajta segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!