Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Felvétel elektromos gityóról...

Felvétel elektromos gityóról erősítőn keresztül, hangkésés? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Na szóval, mikrofonom nincs, szal úgy próbáltam, h jack-el összekötöm a gitárt az erősítővel, azt pedig egy sztereó kábellel a géppel. GuitarRig-gel próbáltam felvenni, az egyetlen gond, hogy megpengetem, és mindig később nyomja ki erősítve, ha így van összedugva, így nem lehet játszani.

Végignéztem a progiban minden beállítást, még mindig késik. Valakinek van ötlete? Esetleg jobb program?

2009. aug. 3. 09:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Azért késik mert a gép hangkártyájának idő kell amíg digitalizálja a hangot. Ezt nem lehet megszüntetni.

Próbáld meg úgy, hogy a gitárt közvetlenül az erősítőre kötöd, és ha van az erősítőnek line kimenete (Line OUT) azt kösd a hangkártya Line In bemenetére. Akkor nem hallod a késést.

Ha nincs az erősítőnek line out kimenete akkor a gitár jelét kell szétosztani az erősítő és a számítógép között.

De jobb volna az első megoldás, mert a gitárt erősítőn szebb hangja van a pickupnak mint a számítógép hangkártyáján keresztül.

2009. aug. 3. 09:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Kösz a kommentet, de ez több szempontból is érdekes. Először is félreértettél akkor, mert úgy késik h gitárt az erősítővel, annak az outjáról meg a hangkártya bemenetre nyomom. De ha így csinálom eleve már a gép hangszóróján hallom. A második opciódat meg nem nagyon értem, leírnád bővebben?
2009. aug. 3. 19:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Ja és a hangszórón az erősítőröl átszedett hangot hallom. A szétosztást meg 3 ágú kábellel gondoltad?
2009. aug. 3. 19:39
 4/7 anonim válasza:

Én úgy oldottam ezt meg, hogy a gitár out-ját jackkel egyből a gép inputjába dugtam, és torzítópedállal torzítottam.

Nem épp a legjobb mindőség, de újrakeveréssel lehet rajta segíteni.

2009. aug. 4. 11:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát igen, erre én is gondoltam de sajna nincsen pedálom :S Csak az erősítővel torzítok
2009. aug. 4. 15:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Még várom a válaszokat!
2009. aug. 9. 18:00
 7/7 anonim válasza:
csak pedál az eggyetlen megoldás (szerintem:D) énis azzal csináltam és tökéletes volt
2009. okt. 5. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!