Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szeretnek gitarozni tanulni,...

Szeretnek gitarozni tanulni, akkordok vannak, de sajnos nem tudom, mi mit jelent. Teljesen kezdo vagyok. Honnan tudnam meg hogy pl a bm meg G, valojaban mit is jelent. Hol hogyan kell lefogni a gitart, stb?

Figyelt kérdés
Tanart ne ajanljatok legyszi ,mert kulfoldon vagyok

#otthon #Gitartanulas
2012. szept. 21. 16:15
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

''Az alábbi képek abból a szemszögből készültek, ahogyan gyakorlás közben látod a kezed. A táblázat grafikusan ábrázolja a fogólapot hasonló szögből, de még jobban a szemed felé fordítva azt. Az első vastag vonal a felső húrlábat jelöli. A vízszintes vonalak a bundok, a függőlegesek pedig a húrok, bal oldalon a legvastagabb E húrral''

2012. szept. 21. 16:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Aaahh,nagyon szepen koszonom :-)
2012. szept. 21. 17:20
 3/5 anonim ***** válasza:

A, D, E, F stb - ezek mindig dúrok (pl. D dúr)

Am, Dm, Em, Fm stb - ezek mindig mollok (pl. D moll)

Ha egy dalnál a dalszöveg felett csak egy nagy betű van (pl. G C) - ezek mindig dúrok, viszont ha pl. Dm, Gm akkor ezek pedig mollok.

FONTOS: B, Bm és változatai a magyarban H, Hm! Tehát ami külföldön B, az itthon H. UGYANAZT JELENTI! B=H :)

2012. szept. 25. 20:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen!Lassan lassan probalkozom :-)
2012. szept. 27. 17:45
 5/5 anonim ***** válasza:
én is gitározni tanulok de nem érem el a hurt vagyis egyet elérek arréb teszem a kezem és elmozdul az ujjat tul rövid az ujjam? segítsetek?
2012. dec. 6. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!