Alt hangom van. Viszont én jobban szeretem a szoprán, mezzoszoprán dalokat énekelni. Sokszor énekeltem olyanokat, mostanában viszont eléggé fáj a torkom. Az biztos, hogy az énekléstől van, de lehet komolyabb baj? L/14
pihentesd a hangszálaidat most egy ideig! egyél mézet, vagy igyál meleg (nem forró) mézes-, vagy gyógynövény teákat. pár nap múlva skálázgass, de akkor se erőltesd meg magad. nem lesz semmi baj:)
azért az nem árt, ha olyan dalokat énekelsz, amilyen a saját hangszíned. persze a hangterjedelmed képzéssel tágulni fog kicsit (tisztul legalábbis), de ezek szerint ilyen alt-mezzo lehetsz - ahhoz is vannak nagyon jó dalok:) én is ilyen vagyok - szopránt nem is tudnék énekelni és inkább nem erőltetem túl sokszor a nagyon magas hangokat, mert utána nekem is szokott fájni. szóval csak ésszel csináld te is:)
1. válaszoló: az én énektanárnőm meg valami zsaléval S-eket ken a nyakára mikor fáj neki. :"D
2. válaszoló: nagyon köszi. Nekem inkább ilyen Amy Whinehouse magasságú hangom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!