Hogyan lehet a két kezemmel különböző ritmikát játszani zongorán?
Figyelt kérdés
egyedül otthon tanulok zongorázni(mellette gitározok) és a szólamot és az akkordokat egybe tudom már tenni, de csak beütéssel. Akkordot bontani külön már csukott szemmel is tudok, a szólamot ugyanígy de egyben sehogy nem megy. Van erre valami módszer? Vagy valami technika?2012. szept. 16. 15:38
1/2 anonim válasza:
Nincs két külön ritmus. Bármilyen kotta van előtted, a két kezet úgy kell felfogni, mintha egybe tartozna.
Ha én az 1 bites agyammal meg tudom csinálni, hogy pl leütök balkézzel egy ti-ti -t ugyanakkor jobbkézzel, meg egy tá-t, akkor ez neked is menni fog.
Azt nézd meg, hogy melyek azok a hangok, amiket egyszerre ütsz le, amik ugye egymás alá esnek, illetve melyek azok, amiket külön-külön.
Kis részletekben haladj, egy részt játssz el akár 100-szor, és főleg a nehezebb részeket gyakorold többször. Idővel bele fog menni a kezedbe, és rutinból fogod nyomni gondolkodás nélkül.
Aztán ha már megy a két kéz együtt, akkor egy metronómot indíts el, és próbáld ritmusra rájátszani.
2/2 anonim válasza:
Nem tudod felvenni a zongorázást és átküldeni imélben? Lehet úgy jobban érteném, hogy pontosan mi a célod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!