Basszus gitár vagy elektromos solo gitárt tanuljam ki, online melyiket könnyebb?
melyiket könnyebb online kitanulni?
basszus vagy solo gitár? :O akusztikus nem érdekel.
Elektromos hangzást szeretem
Egy zenekarban ennek a két hangszernek nem ugyan az a funkciója. A basszusgitár a ritmus szekció része (itt kéretik minden fanatikust, hogy ennek ellenkezőjét bizonyítandó, szólózó bőgősök felvételeit linkeljen). Az elektromos gitár a dallamjátékban és a harmonizálásban játszik szerepet.
Tanulás szempontjából mind a kettő odafigyelést és sok gyakorlást igényel, mind a kettőnél többféle technikát lehet (és érdemes is) elsajátítani. Tudom, ezzel a kijelentésemmel halállistára kerülök, de talán a basszusgitárnál elegendő egy élet, hogy "kitanuld".
Gitáros anyag szerintem több van a neten, viszont jó, illetve egyáltalán basszerosból nagyon kevés van.
Leegyszerűsítve:
Alapszinten a basszus könnyebb lehet, mivel nem akkordjátékra alapul és nem szólózik, tehát jobbára egyhangos dallamokat játszik, melyek az alapot hozzák az akkordokhoz, illetve színesítik.
Viszont: basszusnál nagyobbak a bundtávolságok, jobban ki kell nyúlni és eleinte - ha ujjal pengetsz - mindkét kezeden fájni fognak az ujjaid végei.
Gitáron az akkordoknál egyszerre sok hangot kell lefogni, több ujjal és a szólójáték is bonyolultabb. Egyébként szólógitárnak is nyugodtan lehet hívni, nem harap a magyar nyelv. :)
Hé 1# Csak basszus gitár :D http://www.youtube.com/watch?v=WshtqkVw4-s
Remélem a mögötte lévő dobgéppel is ér :P
De ha kell még linkelek számon belüli szólókat is.
Han Solo-ról beszélsz? :)Mert a gitár, az szóló :)
Egyébként basszuson ne akarj már rögtön szólóval kezdeni, előbb tanuld meg a zenei alapokat, skálák, hangok, stb.
ilyen kis rövid riffekre gondoltam ^_^ de valami olyan kellene elsőnek ami könnyű és jól hangzik :) most amúgy szedtem le pár képet bass riff-t google képkeresőbe beírtam.. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!