Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért nem lehet lázasan...

Miért nem lehet lázasan gitározni?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat hogy ínhüvelygyulladást lehet tőle kapni, meg ilyenek. Valaki meg tudná nekem magyarázni hogy miért ne gitározzak lázasan?
2009. júl. 27. 21:44
 1/10 anonim ***** válasza:
62%
:D Ilyen hülyeségeket még nem hallottam:D megkérdeztem mástól is most és ők is gitároznak akkor is ha lázasak és eddig nem volt semm ibajuk..XD
2009. júl. 27. 22:47
 2/10 Thurston ***** válasza:
69%
Jó nagy gyökér volt, akitől ezt hallottad.
2009. júl. 28. 10:16
 3/10 A kérdező kommentje:
diplomás gitártanártól hallottam...lehet hogy jobban tudja mint a lázasan gitározó haverjaid, majd ha nekik is begyullad a kezük, majd lehet írni a kérdést hogy "mitől görcsöl a kezem?":D
2009. júl. 28. 12:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is hülyeség:D

én már koncerteztem lázasan:D

szédültem nagyon de már régóta meg volt beszélve a fellépés:D

megérte:D

2009. júl. 28. 16:37
 5/10 Thurston ***** válasza:
Attól, hogy van dimplómája, még nem fogja jobban tudni. Én zeneakadémián tanulok, és mindegyik tanárom szerint baromság. Én is már tíz éve gitározom, és soha nem volt probléma, hogy lázas vagyok.
2009. júl. 28. 16:43
 6/10 Thurston ***** válasza:

Láttad a Good Will Hunting c. filmet?

Abban mondták: Ne vedd készpénznek mások gondolatait.

Ezt te is megfogadhatnád.

2009. júl. 28. 16:44
 7/10 anonim ***** válasza:

"diplomás gitártanártól hallottam...lehet hogy jobban tudja mint a lázasan gitározó haverjaid"

De az is lehet, hogy nem. Nem tudom ezt mire alapoztad. Én is elvégeztem zenei főiskolát, és soha nem hallottam ilyesmiről.

Attól, hogy dimplomája van, még nem lesz több fogalma az emberi test működéséről, és a zenéhez sem biztos hogy többe esze van.

IMádom az ilyen hülyegyerekeket, akik minden szart benyelnek, amit a zenetanáruk kiejt a száján, és azt lökik bele más arcába, nem a saját véleményüket, és persze nem is lehet őekt meggyőzni másról.

2009. júl. 28. 20:00
 8/10 A kérdező kommentje:
De most mit keménykedik mindenki?:D kérdeztem valamit, ha azt mondjátok hogy lehet lázasan gitározni, akkor megértem, de nem kell egyből lehülyézni meg leszarozni mindenkit..-.-'
2009. júl. 28. 20:49
 9/10 anonim ***** válasza:
69%
Hmm,első vagyok, nem tudom minek szavaztál le elvégre nem "szaroztalak" le, hanem választ adtam a kérdésedre..Attól mert van diplomája nem jelent semmit..Honnan tudod, hogy azok a gitáros haverjaim nem gitártanárok, vagy szakmabeliek vagy esetleg bandában játszanak??...
2009. júl. 28. 21:13
 10/10 anonim válasza:
Már régi a kérdés,de hátha ér valamit.Nos olvastam a kommenteket is...diplomás okoskodókon át még fősulis zenészekig mindenkinek megvan a vélemény.Nos én nem jártam sem gitártanárhoz sem zeneművészetire,önszorgalomból tanultam meg gitározni,és azzal is tisztába vagyok,hogy gitározni 17 fok alatt nem igazán tanácsos.Pusztán azért,mert az ujjban az izmok a különböző gyors és nem természetes fogások miatt ugye használva vannak és mivel általában a test hőmérséklete 36,5 fok a külső és a belső hőmérséklet külömbség miatt be állhat 17-18 fok alatt az ínhüvelygyulladás,mert az ujjak sokkal merevebbek.Persze nem 5-10 perc gitározás után,és nem 2 akkordos dalnál.Gondoljunk bele hogy hidegben az ujjakat nehezebben lehet ugye mozgatni,még ahhoz is hogy elővegyünk a zsebünkből valamit.Nos ez gitárjátéknál fokozódik,és nem is kell hozzá szinte érezni annyira a hideget,ezt az izmok érzik.Na... hogy jön ide a láz?egyszerű kilogikázni.Ha magasabb a testhőd nem is kell 17 fok ...lehet már 20 fokban és hamarabb megérzik az ujjaid...Nem mondott hülyeséget az a diplomás zenetanár,de nem hiszem hogy gyakori lenne,mert alkat kérdése is,kinek milyen "fázós " a keze.Én pl. érzem 20 fok alatt is elég hamar hogy nehezebben mozognak az ujjaim,van aki 10 foknál érzi...főleg ha egy kis alkohol fűti...talán még akkor sem.:)
2011. szept. 30. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!