Mi a véleményetek a Piramis: "Ha volna két életem" című dalról?
Hát kedves kérdező, föladtad a leckét! Legalábbis nekem igen!
Visszahallgattam a dalt, és mit ne mondjak, elgondolkodtatott, de nagyon. Annak idején, boldogult lánykoromban, olyan sokat üvöltöttük egy-egy buli után ezt a számot, hazafelé menet a haverokkal. Tulajdonképpen a szövegeről nem is igen gondolkodtunk, hiszen fiatalok voltunk, miénk volt a világ.
/legalábbis azt hittük/ Húúúú, de régen volt! Most, így visszahallgatva rádöbbentem, hogy a szám mondanivalója igencsak elgondolkodtató. Ha lenne két életem....na ja...Nem akarok ökörséget írni, csak amit az érzelmeim diktának, azt írom. Tudod, 57 évesen megér az ember egyet,s mást. A dolgok igencsak átértékelődnek. De! Ez a szám, ebben talán benne van minden, amit csak most, idősebb koromban tudok igazán fölfogni. Nehéz, nagyon nehéz ezt megfogalmaznom. Két élet. Az egyik teljes odaadás a másik felé /mondjuk a párom, partnerem, férjem.../ a másik, pedig megmaradni önmagadnak, élni a saját elgondolásod szerint, szabadnak lenni, szárnyalni, kielégíteni a vágyakat, nincs olyan, hogy kordában tartani az érzelmeket. Szóval magadat adni, megvalósítani a saját álmaidat mindenek fölött. Nagyon nehéz a kettőt összehangolni, boldog ember az, akinek ez sikerül:)
Mondjuk nekem nem jött össze, de azért nem panaszkodom. Egy kicsi ebből egy kicsi abból.... arany középút. Talán ennyi, bár azt hiszem, ezen majd még töröm a fejem egy ideig az biztos:)üdv. és örülök, hogy rátaláltam erre a kérdésre, köszike:)
2-es nagyon jól megfogalmazta a lényeget!
Személyes élményem a dalról: 17 éves koromban először utaztam el a barátomhoz az albérletébe, és először aludtam egy fiúval egy lakásban úgy hogy tök egyedül voltunk. Aznap este berakta ezt a számot, hogy hallgassuk meg mert ő nagyon szereti =) Azóta én is szeretem.
Egyébként ma pont eszembe jutott az a rész hogy "miért is nem lehetek egyszerre két helyen", mert hetekig dilemmáztam azon hogy ma utazzak-e 600 km-t csak hogy találkozzak valakivel. Végül itthon maradtam. így estére a rossz kedvem is elmúlt emiatt, de most mégis majdnem besírtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!