A gitáron található hangokkal kapcsolatban volna kérdésem. (a többi lent)?
Figyelt kérdés
A hangok A hangról indulva: A, A#/Bb, B, C, C#/Db, D, D#/Eb, E, F, F#/Gb, G, G#/Ab, A… Ezek ügye egymástól fél hangra vannak, tehát a szomszédos bundokon, de B# és E# nincs. Amikor utána olvastam miért, ezt találtam: ennek az az oka, hogy ezen hangok között csak fél hang lépés a távolság tehát B# ugyanaz a hang mint a C. Ez pontosan mit jelent akkor? Hát nem minden hang fél lépés távolságra található egymástól?2012. aug. 22. 10:08
1/7 anonim válasza:
A "b" fél hanggal lefelé módosítja, a "#" pedig fél hanggal felfelé. Ha B hangot felfelé módosítod (B#), akkor a fél hanggal feljebb található C-t kapod.
2/7 anonim válasza:
ja, és nálunk a B-t H-nak jelöljük, de már én is B-t szoktam meg. :)
3/7 anonim válasza:
A zenei skálán A-B, C-D, D-E, F-G, G-A a alaphangok közt nagyszekund, azaz 2 bund távolság.
A B-C és az E-F távolság kisszekund, azaz egy bund távolság.
A b leszállít, a # felemel. B# felemel kisszekunddal, tehát az C. E# felemel kisszekunddal, tehát az F.
Nagyjából ennyi.
Alapvető zeneelmélet tanulásával kéne kezdeni. :)
4/7 A kérdező kommentje:
Azt sem tudom, hol kezdjem! :D Ez így már teljesen érthető, köszönöm a választ!
2012. aug. 22. 14:52
5/7 anonim válasza:
de egyébként létezik H#, meg Cb is, csak az inkább elméletben, mivel legtöbb hangszernél ugye enharmonikus. de ez már egy másik téma :D
6/7 anonim válasza:
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2012. aug. 23. 07:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!