Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az elso gitar "rockosabb"...

Az elso gitar "rockosabb" mint a masodik vagy csak ugy nez ki?

Figyelt kérdés
[link] [link] #um=1&hl=hu&tbm=isch&sa=1&q=legend+stratocaster&oq=legend+str&gs_l=img.1.0.0i24.96842.107270.0.108802.15.13.1.1.1.0.205.1081.7j3j1.13.0...0.0...1c.Ye4C8tWqhWM&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=24981fc06fcee2d5&biw=1092&bih=480
2012. aug. 21. 22:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Az első két gitár nálam tök ugyan az... nem értem, mire gondolsz.
2012. aug. 21. 22:06
 2/7 A kérdező kommentje:
A hangszedojere ertem. Az elsonek 4 van,2 alul 2 felul,a masiknak meg 3 van egy alul,egy kozepen egy felul.az elsonek rockosabb hangzasa van vagy csak ugy nez ki? ha igen,attol meg ugye a masikon is lehet rockott jatszani...vagy nem igazan hozza valo?
2012. aug. 21. 22:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb lenne, ha a képeket linkelnéd, mert nálam itt az összes gitár tök ugyanaz, ugyanazokkal a hangszedőkkel.

Na de a lényeg... röviden két típusú hangszedő van. Passzív és aktív (elemes). Ezeken belül van egy - és dupla tekercses ("vékony" és "széles"). Rockot bármilyen hangszedővel lehet játszani, az csak felveszi a jelet, amit az erősítő torzít, meg jól kihangosít. Egy gitárban általában azért van több hangszedő, hogy ne csak egy hangzásban állja meg a helyét. A nyak felöli hangszedő sok basszust vesz fel, a középső sok közepet, a hátsó sok magasat. Rockra leginkább a hátsó (híd pozíció) való, abból is humbucker. De az sem mindegy, milyen rockról beszélünk. Aktív hangszedőt általában metálhoz szoktak használni... de mégegyszer leszögezem. Nincsenek szabályok, bármivel lehet bármit játszani.

2012. aug. 21. 22:27
 4/7 A kérdező kommentje:
hat en olyasmi rockra gondoltam mint pl.: amit a tankcsapda jatszik vagy a hooligans. oke nem jol linkeltem be.de az a lenyeg az egyik Legend Stroacaster a Masik meg tokom tudja mi csak hirtelen ki kerestem,de annak viszont ott a linkje.Am csak azert kerdem mer asszontak hogt stroacasterrel inkabb jazzt lehet jatszani
2012. aug. 21. 22:55
 5/7 anonim ***** válasza:
a másik meg ibanez. Ibanez való hard rock metál hangzáshoz, azért mert humbucker pickup van benne, a humbucker pickup teltebb mélyebb melegebb kontúrú hangot képez és jobban bírja a single coil tekercsnél a torzíást. A single coilok fényesebb magasabb csilingelős hangot képeznek, magas torzítás esetén jobban gerjednek és nagyobb esélyel vesznek fel külső zajokat. Most ízlés szerint mindkettővel lehet zúzni, de ha nagyon kemény zenét akarsz játszani inkább az ibanez.
2012. aug. 22. 10:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja meg tessék stratocasterrel nem csak jazzt lehet: http://www.youtube.com/watch?v=EtvTCJbzgnQ
2012. aug. 22. 10:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem akarok en olyan dirva rockott (heavi metalt) csak olyasmit mint a tankcsapda is jatszik(rock n roll).
2012. aug. 22. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!