Hogyan kössem sorba a következő pedálokat?
Hogyan érdemes bekötni ezeket a pedálokat:
- Vox Wah, Vox torzító, Tc delay, boss booster, boss harmonist, boss chorus, boss phase shifter
Egy tipp:
Harmonist
Wah
Booster
Torzító
chorus
delay
Ha az erősítődön van effekt kör, akkor a torzító utáni dolgok köthetők oda, amennyiben szabályozható az effekt kör jelszintje.
Persze mindennek csak a kreativitásod szab határt, azonban az alábbi sorrendet szokták tartani:
1. Hangszín szabályozás: EQ, wah pedál
2. Torzító, overdrive
3. Modulációs effektek: chorus, flanger
4. Visszhang, illetve zengető.
Nyertél egy marék pedált, oszt fingod sincs, melyik mire való? Naná, hogy megvan a normális effektlánc, különben elqrod a hangot, ha mondjuk a torzító után kötöd a waht, vagy igen meglepő lehet a torzító elé kötött delay is.
Szerintem előbb tanulj meg effekt nélkül normálisan gitározni, és vegyél egy normális erősítőt.
Az elsőnek: köszönöm a türelmet és a hasznos válaszokat!
A másodiknak: 9 éve gitározok, 100 wattos házilag összerakott csöves kombóm van, és egy párszázezres Ibanezem.
Csak azért mondom, mert nem ma kezdtem, neked viszont tudnék javasolni egy pár illemórát...!
Létezik egy könyv ami anno nekem sokat segített ebben a témakörben.
A szerzők: Andrásik Remo, Sántha Gábor
Címe: gitáreffekt kézikönyv
Üdv.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!