Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Dobosok! Hogyan kezdődik a...

Dobosok! Hogyan kezdődik a tanulás egy kezdő dobos számára? Mivel kondicionálják az agyat, hogy megtanulja a függetlenítést?

Figyelt kérdés

2012. júl. 26. 18:42
 1/3 anonim ***** válasza:
90%

A tanulás egy kezdő dobos számára úgy kezdődik, hogy elmegy tanárhoz.

Én a magam részéről sosem mentem el, és bár 10 év alatt igen fasza szintre eljutottam, még mindig nagyon hiányoznak az alapok.

Amúgy a függetlenítés mint olyan nem függetlenítés, hanem annak az elsajátítása, hogy mi az, amit a két kezeddel egyszerre, és mi az, amit egymás után kell ütni. Például arra, hogy amíg a bal kezeddel kettőt ütsz, a jobbal hármat, az milyen egymásutánban következik igazából. Aztán ha szénné gyakoroltad, megy anélkül, hogy akár gondolnod is kéne rá, ugyanez a helyzet a jobb kézzel a lábcinen, nem az történik ám, hogy a jobb kezed magától üti stabilan az ütemet, a másik 3 végtagod meg csinálhat bármit, csak azokból a természetessé vált egyszerre és felváltva, illetve kisvártatva beütött ritmusképletekből gazdálkodsz, amelyeket kigyakoroltál. Még akkor is, ha ennek nem vagy tudatában. Szóval a függetlenítés, mint olyan, egyáltalán nem is függetlenítés, sokkal inkább épp az ellenkezője, a tudatalatti által irányított mélységes kontroll. Jó, persze vannak zsenik a világban, de én ezúton kérném meg azt a dobost, aki a következőkben azt akarja mondani nekem, hogy teljes hülyeséget írtam, hogy fogjon egy metronómot, és a bal kezével üssön az 1-2 alatt 5-öt, majd hagyja abba, és a jobb kezével 7-et. Ez valószínűleg menni fog minden gond nélkül. Na, és akkor most egyszerre a kettőt. Ugye-ugye, hogy nem megy? Pedig a 2-3 megy kifogástalanul, mi? Ha teljes függetlenítés lenne, akkor a 7-9 sem jelentene gondot.

Szóval a kérdéseidre visszatérve: gyakorlással és improvizációval kondicionáljuk az agyunkat az úgynevezett függetlenítésre.

u.i.: az a dobos, akinek sikerült elsőre kiütnie az 5-7-et, lesz szíves jelentkezni a zenekaromba most azonnal :)

2012. júl. 27. 01:05
 2/3 default. ***** válasza:

ebből látszik, hogy nem jársz tanárhoz.

hülyeségeket írsz..

2013. jan. 8. 15:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Beiratkozol zenesuliba, aztán megtanulod a tát meg a titit, majd jönnek a tizenhatodok...stb

Aztán egy-két-három év múlva beűlsz egy szerkó mögé és hasznosítod az addig tanultakat.:-)

2015. jan. 2. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!