Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » HA az elektroakusztikus...

HA az elektroakusztikus gitárt rákötöm gépre alaplapi hangkártyára azt bírni fogja?

Figyelt kérdés

Úgyérem ,hogy nem teszi tönkre, vagy egyáltalán egy ilyen alap hangkártyával nem is tudom használni vagy hasonló:D.

Vagy ha egyből a hangfalamra kötöm rá (30w 2.1-es) akkor az működni fog?

2012. júl. 25. 16:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha a 2.1-es hangfalaid aktívak, akkor a mikrofon bemenetre rákötheted. Viszont így a hangszínszabályozásról, az egyenletes teljesítményről kénytelen vagy lemondani.

Integrált hangkártyánál nagyjából ugyan ez a helyzet. Mikrofon bemenetre kötöd és a jel átmegy rajta. A probléma ott lesz, ha szeretnél hangszínszabályozást, effekteket vagy hangfal szimulációt, esetleg felvételt. Vannak erre programok, viszont azok a hangkártya számítási kapacitását fogják használni, tehát erre a feladatra már egy komolyabb, combosabb kártya vagy egyéb cél hardware szükséges.

2012. júl. 26. 08:32
 2/8 anonim ***** válasza:
Elektroakusztikus gitárt én a számítógépen sokkal inkább a vonalbemenetre kötnék, elég nagy a kimenő jele neki. Azért is a számítógépbe dugnám, mert az ha más nem, levágja olyan hangerőnél a jelet, ami már kárt tenne a hangfalakban. De készülj fel lelkileg, hogy csak az egyik oldalon fog szólni így :)Azt hiszem, nevezetesen baloldalt.
2012. júl. 26. 13:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Tehát érdemesebb a mikrofon bemenethez dugni, itt előfordulhat olyan hogy tönkreteszi a hangkártyát vagy valami kárt tesz benne, vagy maximum annyi baj lehet vele hogy nem szól olyan szépen?!
2012. júl. 26. 14:48
 4/8 anonim ***** válasza:

A kettes válaszoló a hangszórókat félti. Tudnod kell, hogy a gitár hangja nagyon nagy dinamikával jár, amire a multimédiás és hifi hangfalak nincsenek felkészítve. Ha aktív hangszedős a gitárod, akkor a hangkártya vonal bemenetére dugva a szélsőséges csúcsokat némileg csökkentheted.

Nyilván látatlanban nehéz segíteni, úgyhogy mindenféle dugdosást 0 hangerőn kell elkezdeni, és fokozatosan, lépésenként az egyes komponenseket szabályozod a hangerőt.

2012. júl. 26. 15:51
 5/8 A kérdező kommentje:
Ja értem.. Akkor max csak arra fogom használni a gépet hogy felvegyem amit játszok.. A hangfalakat kihagyom a játékból:D
2012. júl. 26. 16:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha ügyesen olvasod, amit írtam, kiderül, hogy NEM a mikrofonbemenetre, hanem a VONALBEMENETRE vonatkozott a javaslat. Újabb alaplapokon az a kék. Ha monóra állítod a felvételt, nem is lesz féloldalas. És ha így használod, akkor bátran használhatod a hangfalakat is olyan hangerőn, ahogy zenét hallgatsz rajta, nem fogja kinyomni a hangfalaidat, max torzít, akkor meg úgyis vissza kell venned a gitárból, mert torzítani fog a felvétel.
2012. júl. 27. 00:34
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja értem .. Köszönöm a magyarázatot és a választ.. Egyébként ma jött meg a gitárom tehát most ki is próbálom akkor ;):D
2012. júl. 27. 16:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Én a villanygitárt használom alaplapi kártyán. Semmi baja. Persze gyűjtögetek egy normális hangkarira.
2012. júl. 27. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!