Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A gitárt a géppel összekötő...

A gitárt a géppel összekötő kábelnél a gitár felőli kimenetnek mi a "hivatalos" informatikai neve?

Figyelt kérdés
Köszi a válaszokat :)
2012. júl. 18. 15:33
 1/7 anonim ***** válasza:

A gitárt a géppel nem szabad összekötni, mert nem magas impedanciás bemenet. Így neve sincs. Össze lehet kötni, de nem fog úgy szólni, ahogy kell.

Arról már nem is beszélve, hogy a gitár az nem hangszóró, sem pedig fejhallgató, így "kimenetről" nem beszélhetünk, maximum "bemenetről". Amúgy a kék a vonalbemenet, a rózsaszín pedig a mikrofonbemenet.

2012. júl. 18. 15:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Jack aljzatra gondolsz?

[link]

2012. júl. 18. 16:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Az első egy oltári nagy baromságot írt.

Nos, ha a gépedre szeretnéd kötni a gitárt, két lehetőséged van.

1.) NAGY (6,3) JACK kábelt veszel, és a gépbe dugsz egy olyan átalakítót, ami átalakítja KIS JACK-re (3,5), hogy be tudd dugni.

2.) KIS JACK kábelt veszel, és a gitárba dugsz egy átalakítót, ami átalakítja NAGY JACK-re.

Ennyi, nem túl bonyolult az egyenlet.. :D

2012. júl. 20. 11:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Az utolsó írta az oltári nagy baromságot, nem én.

Persze, átalakítóval össze lehet kötni az isten faszát is mindennel, de nem fog tisztességesen szólni.

Amennyiben nagy jackes kábelt használsz, és ahhoz átalakítót, nehéz lesz, és a géped bemenetét fogja fizikailag terhelni (teszem hozzá, a mikrofonbemenetbe lehet dugni csak, line inen semmi sem fog hallatszani), ha pedig véletlenül bedugsz egy sztereó jacket a gitárodba, akkor sanszos, hogy nem fogod tudni kihúzni belőle, mert van ott egy vágás a csatlakozón, ahol be tud akadni a gitáros jack-aljzatok fele. Szóval maximum monó átakalítóval garázdálkodj. De továbbra is igaz, amit mondtam, hogy nem szabad így bedugni, mert nem úgy fog szólni, ahogy egy gitárnak szólnia kell, legalább valami ócska gitáreffektet vegyél, abba dugd be a gitárt, és annak a kimenetét kösd rá a számítógép vonalbemenetére, és akkor gitárhangja lesz, és nem fos. Aki meg nem ért hozzá, az legyen szíves, ne kritizálja a másikat! Amúgy az eredeti kérdezőt is annyira érdekelte a dolog, mint láthatod, hogy feltette a kérdést, de soha többé meg sem nézte a válaszokat, szóval erről talán ennyit.

2012. júl. 20. 18:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Te tudod, mester. Én csak tapasztalatból beszéltem.
2012. júl. 20. 18:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Venni kell egy használható külső hangkarit és azzal csatlakoztatni, ezeket az alaplapba integrált hangkártyákat minőség szempontjából én sem nézem valami sokba.
2012. júl. 20. 23:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja, ja, jól mondja az illető. Mondjuk egy Line6 UX1-et, az kimondottan gitáros cucc, és adják hozzá az effekteket meg a plugint is, a latency-je is elég alacsony. Azért most már kifejtem, hogy miről beszélek, amikor azt mondom, hogy nem szabad vonalbemenetbe gitárt dugni. Nekem egy EMU 1212M hangkártyám van, újonnan 65 000 ft volt. Ha gitárt dugok rá, a jelszintje alacsony, mint az állat, ezért részint a minősége sem a legjobb, másrészt felhozza a zajt. Ennek a hangkártyának mikrofonbemenete nincs. Van egy RME hangkártyám is, az 150 000 volt gyárilag, azon van mikrofonbemenet is, arra dugva megfelelő a gitár szintje, sőt néha sok is, de a hangja nem megfelelő, például sokkal halkabb a humbucker hangja, mint indokolt lenne, hiányzik a közép illetve a tranziens a gitár hangjából. Van egy Tascam TM-D4000 digitális pultom, az sem egy darab szar, abba is be tudom dugni a gitárt, de azon is ugyanez a helyzet. Volt Gravis Ultrasound és Sound Blaster illetve SB Live hangkártyám is, azokon is ez volt a helyzet a gitárokkal. Kénytelen voltam egy Bass Pod XT Live-ot használni gitár-előerősítőnek, mert annak instrument(High Z, nagyimpedanciás) bemenete van, amelyre az elektromos gitár elektronikája méretezve vagyon. Na, azzal kifogástalanul szól, nem búg, zajtalan, stb. Ezen felül nem fejteném ki, hogy miért, de vettem 2 darab Octopre MKII Dynamic-ot, melyeken egyenként 8 bemenet van, na, azoknak az első 2 bemenete kapcsolhatóan instrument. Ha nem nyomom be, hogy instrument, úgy szól, mintha bedugnám egy mikrofonbemenetbe, ha pedig benyomom, hogy instrument, úgy szól, ahogy egy gitárnak szólnia kell. Szóval amikor azt mondom, nem szabad gitárt csak úgy bedugni a számítógépbe, erre gondolok. Vagy kell venni egy olyan hangkártyát, amin van instrument bemenet, vagy egy Metal Zone MT2 pedált, az legalább torzítani is tud, vagy egy Kort AX1 vagy ahhoz hasonló multieffektet használtan, és abba dugdosni a gitárt, azt pedig be a vonalbemenetbe. Úgy már szólni fog. Amúgy jelezném, hogy még mindig nem derült ki, hogy a kérdező pontosan mit akart kérdezni.
2012. júl. 23. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!