Mi lehet a baja a gitáromnak?
Figyelt kérdés
Az lenne a problémám,hogy a legfellső húrom (E) folyton zümmög ha lepengetem vagy nem is tudom milyen hangot ad ki...ha gyengén pengetem le akkor oké de ha kicsit télleg csak kicsit erősebben akkor ezt csinálja....Tippek? mi lehet a baja?segítsetek mer má nem tudom mit csináljak...2012. júl. 14. 20:18
1/3 anonim válasza:
Ha üresen, lefogás nélkül zörög-csörög valamelyik húr,
alighanem a felső nyereg - a "nulladik bund" - kopott ki mélyebbre.
Ezekbe a vájatokba fekszenek bele a húrok, fent, a hangolókulcsok alatt.
Ha mélyebb a vájat a kelleténél, a húr MÉLYEBBRE KERÜL, közelebb a bundokhoz,
hozzájuk ér mikor megpengeted, így ez is okozhatja a zörgést.
-Muszty-Dobay-
2/3 A kérdező kommentje:
Ja vágom....kicsit rosszul írtam vagyis kihagytam azt,hogy nem üresbe hanem ha lefogom...az 5. húrig az összes ...és hát nem nagyon lehet vele igy játszani ...
2012. júl. 15. 16:17
3/3 anonim válasza:
Több oka is lehet, a nyereg, ahogy előzőben írták, a bundok, illetve a nyak beállítása is.
Vidd el egy hangszerészhez vagy olyan hangszerbvoltba, ahol van beállítás, javítás.
Itt egy lista:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!