Van egy overdrive torzító pedálom. Szeretném bedugni egy kombóba. Az a kérdésem hogy a pedált a kombó tiszta, vagy torzított csatornájába szokták dugni?
Ha a tiszta csatornába dugom akkor nagyon üveges hangot kapok. Ha a torzítottba akkor viszont elég jól szól, de a kombón a gain-t teljesen le kell venni ehhez. Máskülönben a két torzítás összeszól.
Kérem aki jártas a témában válaszoljon.
Előre is kössz!
Mindkettőbe szokták, csak másra jó, más hangot eredményez.
Az overdrive csak egy lágy torzító, ha tiszta csatornára dugod kemény hangzásra nem képes.
Ellenben lehet használni a torzított csatornán boostolásra, de ilyenkor ne az erősítőn, hanem a pedálon vedd vissza a gaint, így gyorsabb, krémesebb hangszínt kaphatsz.
Szia.
Kipróbáltam a boostolást ez sem rossz. Így ki lehet emelni a szólóknál a hangszínt. De így meg nem tudom egy pedálnyomással natur (akusztikus) hangszínre váltani.
A lényeg az hogy van egy Marshall mg15watt kombóm, amihez nincs lábkapcsoló, és nem is lehet kötni. Meg van egy Marshall guvnor overdrive pedálom.
Ezzel a pedállal szerintem relatíve elég kemény hangzást ki lehet hozni.Ahhoz ami nekem kell.
Ha a tiszta csatornán szól akkor nagyon gyenge üveges, híg hangzást kapok.
Ha viszont a torzított csatornán szól,úgy hogy a kombó gainje lent van, a pedál gainje meg fent, akkor viszont nagyon jó kemény a hangzásom. és így lehet váltani a torzított és natur (pici gain) hangzást.
Az a kérdésem hogy ha így használom ez megfelelő-e.
Nem okozok ezzel valami kárt az kombóban?
Kárt nem okozol, ha neked úgy tetszik a hangja, használd úgy.
Öreg csöves Marshallokat is így szokás legtöbbször.
Belőnek egy éppenhogy karcos hangzást (mert igazából csak olyat tudnak) és pedállal megküldik, hogy harapjon.
Csak azért kérdeztem mert mint írtam a tiszta csatornán tényleg nagyon béna a hangkarakter. Míg a torzítotton pont az amire vágytam.
Csak mellékesen jegyzem meg hogy pl Gary Moore a Wild Frontier c. albumot is egy ugyanilyen Marshall gv pedállal rögzítette. és ahogy hallom azon is a torzított csatornára van dugva a pedál.
Neki valóban a régi fekete volt, nekem meg az új szürke van.
De a pedál alapkoncepciója lényegében ugyanaz.
Hol írtam én olyat hogy ő is egy 15W-os kombóra dugta?
Most csak szimplán csatornákról beszélgetünk.
"Öreg csöves Marshallokat is így szokás legtöbbször"
Ez ok. de azért a 30-40x évvel ezelőtti fullcsöves marshallok egészen más technikára épültek, kár összehasonlítani egy mai, 80%-ban fetes 15w marshallal:) Én tuti nem kötném cleanre, előbb utóbb olyan impedanciájú jelet kap, amitől fekszik (szerintem)
Hát az hogy fekszik szerintem azért kicsit túlzás. De véleményem szerint sem túl jó a clean csatornán üzemeltetni.
A hangja sem jó úgy.
szerezz egy ilyet: [link]
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!