Balkezesként jobbos gitáron kezdtem tanulni, van értelme így folytatni?
Amikor kezdtem,úgy voltam vele,hogy héé,úgyis az ügyesebbik,vagyis a bal kezem fogja végezni a nehezebb munkát,szóval rendben leszek,ismerős is így volt vele,szóval belevágtam.. Most úgy vagyok,hogy nem tudom eldönteni,hogy a balkezességem miatt vagyok bénább a pengetésben,vagy ez természetes a fél éves gitárosoknál.. A bénaság alatt azt értem,hogy nagyon nehezen megy az akkordbontás,főleg amikor ki kell hagyni néhány húrt.. Ezt gyakran elcseszem,nagyon erősen kell koncentrálni,pedig fel-le pengetek,úgy ahogy kell..
Tehát az a kérdés,hogy ezen ha eleget gyakorolok túl lehet lépni,vagy a balkezesség miatt van és nincs értelme folytatni.. Ha mondanátok pár pengetéspontosság javító gyakorlatot,azt is megköszönném!
Pár hónap után erre én is rájöttem.. De úgy érzem,már el tudok igazodni a gitár nyakán a bal kezemmel,és nem tudnám megint újrakezdeni,vagy csak ha nincs más választás.. Nem azért tettem fel a kérdést,mert nem tudom,hogy úgy jobb lenne,hanem azért,hogy megtudjam hogy kitartó gyakorlással le lehetne-e dolgozni ezt a kis hátrányt.. Ha ehhez az nem elég,akkor nyilván nem várok többet a váltással.. Azért valahogy az egeret is tudom használni jobb kézzel. A késsel,ollóval,tapitelefonnal is elbánok a bénább kezemmel és amikor törött volt a balom,írtam is vele,szóval látok rá esélyt,hogy ez is menni fog idővel..
Egyébként miután feltettem a kérdést gyakorlásként betanultam két Guns szám,a Knockin on Heavens Door és a Dont Cry akkordbontásait és egész jól mennek.. Hátha így be tudom gyakorolni.
Mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat!
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!