Milyen dalokat tudtok mondani gitárra, miben kvinteket kell alkalmazni? A 21 guns-on kívül egyelőre még egyet nem találtam.
Figyelt kérdés
2012. jún. 22. 01:21
2/12 anonim válasza:
Előző: amióta a lányok a gitárosokra izgulnak.
3/12 anonim válasza:
Amiben kvinteket kell alkalmazni? Vagy nagyon gyorsan magyarázd meg hogy mit értesz ez alatt, vagy menj gitártanárhoz, mert én ugyan nem gitározok de elég nagy ökörségnek tűnik.
4/12 anonim válasza:
1. válaszoló vagyok.. lány vagyok.. mégse a gitáros fiúkra izgulok :P
5/12 anonim válasza:
Előző. Akkor jó, mert én is, és én sem. xD
6/12 anonim válasza:
Mmm... Akkor kikre buktok lányok? :)
7/12 anonim válasza:
Szinte az összes rockszám kvint akkordokból áll,szóval mondhatok bármit.. De ami könnyebb is,az mondjuk a nirvana és a punk dalok,mint pl a green day:D 3-4 akkord ismétlődik végig,szal nem nagy cucc..
9/12 anonim válasza:
Tudom mire gondolsz. Én pont az ilyen számokat/zenekarokat kerülöm el messziről, mert szerintem rohadt unalmasak az ilyen zenék.
Ami így kapásból eszembe jut:
Blink 182, Sum 41, Green Day, Alvin és a Mókusok, Aljas Kúszóbab :), Talán még a Guns n Roses is, Tankcsapda, Offspring. Ezeknek a zenekaroknak a számai nagyrészt kvintekből állnak. Talán a Guns kivétel, de náluk is elég gyakori, mint szinte minden rock/metál/punk zenekarban.
A punk/punk-rock/oi zenekarok külön is kiemelném, mert ott tényleg nem igazán hallasz mást a kvinteken kívül. PL: Streed Dogs, Hatóságilag Tilos, Alvin, Kúszóbab, Los Fastidios stb..
Amúgy innen válogathatsz: [link]
Magyar és külföldi punk zenekaroknál nagyon sok jó lesz neked.
10/12 anonim válasza:
Amúgy a kvint nem akkord! Valaki írta, hogy "kvint akkord", de pont a kvint hangköznél nem utal semmi egy akkordra. Ha terc lenne az más, ott 2 hang is meghatározhat dúrt vagy mollt, de a kvinteket amúgy is gyakran kihagynak egy akkordból, mert nem is kell bele feltétlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!