Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tetszik a basszus és a szólógi...

Tetszik a basszus és a szólógitár is. Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
2008. ápr. 28. 13:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Hmm... ha most kezded akkor szerintem akkusztikusat valassz, aztan johet a basszus. Aztan a hirnev es a csillogas. :D ;)
2008. ápr. 28. 15:05
 2/13 anonim ***** válasza:
79%

a szólógitár, mint a nevében is bennevan, szólóhangszer. Központi elem, jellemzően ő van az előtérben. A basszus (tisztelet a kivételnek) inkább támogató/háttér hangszer.

Az a kérdés melyik áll inkább közelebb hozzád. Előtérben állni, vagy támogatni.

2008. ápr. 28. 15:51
 3/13 anonim ***** válasza:
74%

Én mindkettőt választottam. :) De előtte klasszikus gitáron tanultam. Nagyon fontos, hogy szeress gitározni és, hogy megértsd, hogy az első szólógitárt "ki kell érdemelni". Ami a központiságot illeti: ne azért válassz egy hangszert, mert azzal esetleg sztár lehetsz. Élvezd a zenét, amit csinálsz (csináltok). Amúgy vannak nagyon híres basszerosok dobosok, stb is. És szinte bármilyen hangszerre lehet szólót írni.

Véleményem szerint a basszert könnyű elkezdeni, aztán később izzadsz. A gitárnál meg kezdésnek megtanulhatsz pár akkordot és akár már mehetsz is bandába ritmusgitárosnak. Aztán majd megtanulod, belejössz, profi leszel... :) Egy a fontos: GYAKOROLJ! És ez minden hangszerre egyformán érvényes.

2008. ápr. 28. 20:06
 4/13 anonim válasza:
33%
Én mindenképp a hathúrost ajánlanám előbb! (amúgy szólógitározok, de nem ezért)
2008. jún. 15. 10:18
 5/13 anonim ***** válasza:
Én is klasszikus gitáron kezdtem, és most már egész szép szólókat tudok játszani szólógitáron is, és a basszusgitáron is tudom az alapokat. Ha kallszikus gitáron kezdesz, akkor egy fél éven belül meg fogod tudni állapítani hogy neked melyik tetszik jobban, a basszus vagy a szóló. Ha egy eggyüttesben akarsz játszani, a stílustól is függ hogy melyik a nehezebb. Például egy Tankcsapda számban lehet egész szép és nehéz szóló is, de a basszus szinte az összes számban azonnal megtanulható, viszont egy Red Hot Chilli Peppers szám alatt a basszeros is megizzad rendesen;)
2009. júl. 13. 23:45
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerintem a basszgitárt válaszd! Én speciel imádom a hangját , és könnyebb is rajta játszani mint a szólógitáron.
2009. júl. 16. 18:52
 7/13 anonim ***** válasza:
BASSZUS GITÁR! Szeretem én osztani a ritmust!:D És mikor a hangjától áll a szőr a hátadod az az isten! 2 éve játszom... Ferrari piros Ibanez gitárom van :)
2009. nov. 14. 09:46
 8/13 anonim ***** válasza:

Én is ugyanebben a helyzetben voltam :).

Én a basszert választottam, de Te tudod jobban, hogy mi áll hozzád közelebb :)

2010. jan. 7. 17:21
 9/13 anonim ***** válasza:
3%

Szerintem a szólógitárt válaszd.

Sokkal szebb hangja van mint a basszusgitárnak és többet is érsz vele!

Mindenki arra megy, hogy a basszust válazd mert az könnyű. Nem azt kell nézni, hogy melyik a könnyebb, hanem hogy melyikkel érsz többet.

Amúgy, nemválaszthatok helyetted.:)

2010. ápr. 22. 15:45
 10/13 anonim ***** válasza:
ha sologitarozol baszusgitarozni is
2010. máj. 4. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!