Hol lehet megvásárolni a KGB együttes szigorúan nyilvános című albumát?
Kereskedelmi forgalomban sajnos nem kapható már, én egyszer láttam egy vatera hirdetést, de akkor már le volt járva és mivel szinte hibátlan állapotú volt a lemez, irreálisan magas áron kínálták egy másikkal. Van róla fényképem, lementettem, ha gondolod elküldöm.
Az igazság az, hogy sok helyen, ahol írnak róla, nem tisztázott, hogy melyik a Szigorúan titkos és a Szigorúan nyilvános című album. (A Wikipédia szerint például Szigorúan nyilvános (1995), Szigorúan titkos (2007).) Ezt például nagyon rosszul tudja, aki írta.
Ők ugye a Kisváros sorozattal egy időben indultak 1993-ban. A szigorúan titkos című album 1995-ben jelent meg, ez az, amiről az elején írtam, a fénykép is megvan róla. A lemezborító még a neten sincs normális minőségben elérhetővé téve. Ezen vannak azok a számok amiket írtak, jó néhány a sorozatban is hallható volt.
Ez egy sima album, viszont a másik, a Szigorúan nyilvános, ami elvileg 2007-ben jelent meg, kizárólag a Kisváros sorozat zenéit tartalmazza. (ezt onnan tudom, hogy sikerült letölteni). Bár kétlem, hogy csak 2007-ben jelent volna meg, hiszen ezek a dalok már a sorozat 1993-as indulásakor hallhatóak voltak. Viszont semmi hiteles információt nem tudok róla találni. Érdekes, hogy nem írnak róluk sehol, pedig nagyon jó együttes voltak. Esetleg meg lehet kérdezni Kiss Zoltánt, az énekest. Az ő elérhetőségét könnyű megszerezni és szerintem ha valaki, akkor ő fogja tudni a dolgokat. Egy e-mailt megérne. Vagy pedig Gidófalvy Attilát egy Lord koncerten, bár hiába névadó és alapító tag, nem volt végig az együttesben.
Miután egy kicsit bővültek az ismereteim (és már nem a Wikipédia alapján tájékozódom), módosítanám a korábbi válaszomat.
Az együttes albumai az alábbiak szerint jelentek meg:
1993 - Kisváros tévéfilmsorozat (A sorozathoz írt zenék)
1995 - Szigorúan titkos! -> Szigorúan nyilvános!
1997 - Lábnyomok a parton (Kiss Zoltán szólólemeze, de az albumon megtalálható a K.G.B. együttes logója és két dal.)
A discogs.com oldalon láthatod a borítókat, bár van, ahol csak a CD vagy épp csak a kazetta képe van meg...
A Szigorúan nyilvános albumnak semmi köze a Wikipédia oldalon leírt 2007-es évszámhoz. Az album 100%-ban megegyezik a Szigorúan titkos című albummal. Ennek nagyon egyszerű az oka: A Szigorúan titkos c. album 1995-ben jelent meg a Poygram Zebra kiadó jóvoltából (CD lemezen és kazettán), majd még ugyanebben az évben az együttes kiadót váltott (LXR Music) és az albumot egy új borítóval, Szigorúan nyilvános címmel adták ki, szintén CD-n és kazettán. Hogy erre konkrétan miért volt szükség, azt nem indokolták, de tekintettel arra, hogy az új borítón már csak az énekes Kiss Zoltán fényképe látható, az indok valószínűleg Gidófalvy Attila kiválása volt. Ő ugyanis ebben az évben kivált a K.G.B. együttesből, Kiss Zoltán egyedül vitte tovább a zenekart.
Kérdésedre, hogy hol lehet megvásárolni a lemezt, szintén pozitív válasszal szolgálhatok: Most már szinte mindenhol, ugyanis a Hammer Records kiadó újra megjelentette a zenekar teljes diszkográfiáját, bár kicsit eltérő módon:
Egy két CD lemezből álló albumot jelentettek meg. Az első lemezen hallható az összes K.G.B. dal (az 1993-as és 1995-ös albumok hanganyaga). A második korong pedig Kiss Zoltán fent említett, 1997-ben megjelent szólólemeze. Gyakorlatilag mindenhol elérhető, ahol zenei lemezeket árulnak (Metalshop.hu, Rockdiszkont, Media Markt, stb...)
Bővebben pedig a Kiss Zoltánnal ez alkalomból készített interjú ad neked felvilágosítást, mindent elmond, amit tudni lehet a zenekarról és a lemezekről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!