Ki hogyan tanult meg gitározni? Aki járt már tanárhoz, iskolába, milyen egy gitáróra felépítése? Mit tanultatok meg az első 1 évben?
Klasszikus gitárt tanultam az ifjúsági ház szervezésében, nem alapfokú művészeti oktatásban, felnőtt képzésben. Első 1-2 óra ritmizálás: tapsold el, vagy dobold le az eléd rakott ritmusképletet. 3-4 óra ugyan ez, csak gitáron egy húrt pengetve. Aztán jönnek a gyakorlatok: 2 húr, majd több húr váltott pengetése, nagyon egyszerű etűdök. Magyar népdalok dallamjátéka, melyen keresztül valójában megtanulod a C-dúr skála hangjait, kotta jegyzését és fogását a gitáron. Ezzel párhuzamosan (ahogy megismered a hangokat) jöhetnek az összetettebb etűdök. Második fél év elején egyszerű klasszikus darabot le tudsz játszani. Nekünk itt jött egy kis visszakanyarodás és ismételten előkerültek a népdalok, de azok akkord kísérettel történő lejátszása, illetve dallamjáték basszus kísérettel. Nekem kábé ennyi fért bele az első évben. Kellett volna még a dallamjáték az ötödik fekvésben, így a Puskás -féle gitáriskola tankönyv teljes lett volna.
Rengeteg múlik azon, hogy otthon mennyit gyakorolsz.
Én most nyáron szeretnék belekezdeni .. nem vagy pesti véletlenül? Nem hiszem, hogy mindenhol ez a sablon, amit az előző válaszoló írt.
Milyen zenét hallgatsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!