Nagyon jó hangom van, de hallatszik, hogy sosem képeztem. Hogyan tanulhatnék meg itthon profin énekelni?
Énekeltem kórusban 4 éven át, de sulikórus volt, nem tanultunk tulajdonképpen semmit az éneklés technikájáról stb., de szeretném fejleszteni magam, viszont énektanárhoz nem tudok járni.
Kérlek segítsetek!
"Nagyon jó hangom van, de hallatszik, hogy sosem képeztem."
Ez ellentmondásos. Te mit értesz jó hang alatt?
Én a felhangdús, tömör, kemény rezonanciás hangot, ami jól megvan támasztva. Ezek nélkül nem létezik hogy egy hang jó legyen. Egyébként túlontúl sokmindentől függ az előbb felsorolt igényeknek a kielégítése. Lágyszájpad koordináció nagyon fontos, ő hozza létre a "kemény rezonanciát". Garat,torok illetve a rekeszizom tökéletes koordinációja, hogy mindig annyi levegő menjen ki és olyan sebességgel ahogy azt kell, torkot megfelelően kinyitni, úgy artikulálni, hogy a levegőt ne akadályozza semmi,mert a támasz olyankor megszűnik, és jön a torok-nyöszörgés. Apropó,artikuláció tényleg kifejezetten fontos más szempontból is, pl.:magasabb hangokhoz kell a makulátlan artikuláció.Gégepozíciók, alacsony,magas, relaxált vagy közömbös. Nembiztos hogy az optimális arányokra rá fogsz jönni magadtól, mert nagyon kis eltérés amit még most belülről észre se veszel, elviheti rossz irányba a hangot.Ha teheted és tényleg profi akarsz lenni, akkor ne sajnáld magadtól az énektanárt, megvannak a trükkök, amikkel nagyon ügyesen lehet fejlődeni. Lehet,hogy magadtól is megtudsz tanulni, de ez nagyon lutri, vagy igen vagy nem. Mindenestre ajánlom figyelmedbe Brett Manning videóit YT-n, ő elég jól közelíti meg szerintem a dolgot. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!