Varg Vikernes. Avagy mit miért tett?
Valaki elmondaná nekem a történetét? Miért gyújtott templomot és miért ölte meg a MayheM gitárosát? Nagyon fontos lenne. És nem nagyon találok róla anyagot a neten. Előre is köszi.
15/F
Sejtésem szerint vagy ki lesz törölve, amit irok, vagy lepontozva, de sebaj.
Szóval, szerintem ez az arc egy pszichopata hajlamú, komplexusos suttyó, aki a nagy jólétben unatkozott, nem tudott mit kezdeni magával, és azt találta ki, hogy mindenféle elborult baromságokról irogasson/zenéljen. Aztán annyira eldurvult a hülyeségekkel, hogy templomgyujtogatás/emberölés lett a vége.
Ennyi.
A templomgyújtogatás oka az volt, hogy a keresztények meggyalázták azokat a sírokat, amik a viking elődöké voltak, és ez volt a bosszú. (A dátum is erre utal)
Øystein-t pedig azért halt meg, mert néhány közeli barátjának elmondta, hogy el fogja rabolni Vargot, és halálrakínozza egy erdőben, mindezt pedig videóra veszi. (Øystein próbált gonosz lángelmének tűnni, ami szöges ellentétben állt a valódi személyiségével.) Varg ezt megtudta, elutazott hozzá és kérdőre vonta, erre Øystein elindult a konyhába hogy szerezzen egy kést. Varg ekkor támadta meg, és a dulakodás következménye lett a több tucat vágás és szúrásnyom, amibe belehalt.
De mindez benne van az 'Until the light takes us'-ban és több tucat interjú és több oldalnyi anyag van róla. :P Varg még könyvet is írt. Ha egy kicsit el is ferdíti az igazságot, akkor sincs hitelesebb forrás nincs nála.
Én sem vagyok valami Varg fanatikus, a black metált szeretem, de a Burzum nem a kedvencem Szimplán érdekel hogy az emberek mit miért tesznek. :)
http://www.youtube.com/watch?v=4iaj2w7Bp58 Egy kis black a végére, nem bírom kihagyni :D
Ez az ő verziója, de miért kéne bármilyen hitelt adni a szavának? Nyilván nem fogja bevallani, ha azzal a szándékkal ment oda, hogy meg akarta ölni.
De nagyjából mindegy is szerintem, hogy mit miért tett.. vagy csak nekem tűnik úgy, hogy ez az egész bagázs istenverte holdkórosok gyülekezete? Normális emberek nem festik magukat hullának, nem dobálnak véres disznófejeket a koncerteken, nem hisznek a boszorkányokban meg a sátánban, meg bármi ilyen baromságban..
"A templomgyújtogatás oka az volt, hogy a keresztények meggyalázták azokat a sírokat, amik a viking elődöké voltak, és ez volt a bosszú."
Ezer éve volt, mégis kit érdekel? Vagy akkor pl. bármelyik katolikus fel van jogosítva a norvégok kiírtására, csak mert X ezer éve a vikingek lemészároltak egy csomó keresztényt?
Van aki a mai napig haragszik a zsidókra mert megfeszítették Jézust. Varg ocsmány, idióta teremtményeknek tartja a hunokat mert a legendák szerint elfoglalták a germán partokat. És ezek ezer évnél régebben voltak.
Euronymous sem volt szent, rábeszélte az öngyilkosságra Dead-et (Ohlin, az énekes), utána odarakta neki a fegyvert és magára hagyta hogy legyen lehetősége végezni magával. Persze Ohlin meg is tette, amit a hullát felfedező Øystein lefotózott, albumborítót csináltatott a képből és a szilánkosra zúzott koponyából eltett néhány darabot. Euronymous úgy próbálta feldolgozni hogy látta a holttestet, hogy mindenki arcába nyomta a képet és éreztetni akarta hogy ő felsőbbrendű, a leggonoszabb, pedig egy gyáva nyúl volt. Ezért akarta megölni Vargot, aki úgy volt vele hogy 'meglátjuk ki öl meg kit'
Valamilyen szinten igaz, hogy egy csapat holtkórosról van szó. Øystein akit lenyűgözött Dead halál iránti rajongása, Dead aki kisgyerek kora óta halottnak hitte magát, színpadon vagdosta magát. Ezért festette magát hullának. Órákig lehetne sorolni hogy milyen szép dolgokat tettek még, de a lényeg ez. Logikusabb magyarázat nincs szerintem. És tudom hogy Deadnek nincs közvetlenül köze Varghoz, de úgy könnyebb megérteni, hogy Euronymous miért lett olyan amilyen, ami miatt meggyilkolták.
Nézd, lehet itt csűrni-csavarni ezt a dolgot, de akkor is csak elmebetegekkel állunk szemben. Normális ember úgysem tudja megérteni ezeket. Ez az egész arról szól, hogy egy rakás bolond sátánista külyök egymást/magát gyilkolászta. Ezeket be kellett volna zárni egy szobába, mindnek adni egy baltát, aztán aprítsák fel egymást nyugodtan.
Az egész történetben csak 2 baj van:
1. Nem csak egymást öldösték, hanem gyújtogattak is
2. Ennek a b*romnak(Varg Vikernes) lehetősége lesz 1x kijönni a börtönből. Pedig ez az ember veszélyt jelent a társadalomra. Ki kellett volna rögtön végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!