Hogy kell jó dalszövegeket írni?
Olyan ez mint a versírás. Leírod az érzéseidet, tapasztalataidat vagy bármit ami eszedbe jut és jól hangzik, nem sablonos.
Én csak teljesen nyugodt környezetben tudok írni, teljes csendben, de olyankor nagyon jókat. Néha olyan is van hogy hallgatok egy számot (instrumentalt, aminek nincs szövege) és akkor jut eszembe valami, vagy csak elkezdek gitározni és jönnek hozzá a gondolatok is. Hát... én így csinálom:)
beszívva:)
ők is úgy szokták:P
(nyílt titok)ne értsd félre, nem ítélem el ezért
akkor szárnyal igazán a fantázia:P
de nem bíztatni aakrlak:P
én már 1 kis alkohol hatására is jobbat írok
Van olyan,hogy az ember tud írni, meg van olyan aki nem.
Én akkor szoktam a legjobbakat írni, ha hazafelé jövök gyalog,
És fúj a szél. Akkor kitárul előttem a fantázia vlága ;)
13/L
Én úgy szoktam dalszöveget írni, hogy nálam van mindig egy kis jegyzettömb, meg egy toll, és ha valamilyen gondolat tarkón vág, rögtön papírra vetem. Van mikor pár szó, van mikor egy teljes versszak, van mikor egy picit le is ülök összefoglalni... és így mikor összegyűlik egy pár oldal, nézegetem, és néha megszületik egy dal is... Nagyon sokat nézegetem, olvasgatom, gondolkodom rajta, az első szövegem, amit komolyan vettem, két teljes hónapig csiszoltam, mikor megszületett. A dalszövegekhez, vershez, ihlet is kell, nem elég, ha csak valamiket írkálsz... nekem ez akkor szokott jönni, mikor beszélgetek valakivel, vagy olyan helyen járok, ahová rossz, vagy szép emlékek kötnek, ilyenkor is jönnek a gondolatok... Vagy mikor bepiálunk a haverokkal, és Depressziót hallgatunk, (ami mellesleg a kedvenc bandám :)) akkor nagy ihletek szoktak jönni... sok minden eszembe jut, csak írok, írok, és másnap józanon átnézem, kidobálom a felesleges dolgokat, csiszolgatom, és sokszor sikerül valami jót alkotnom :)... Van mikor gitározok, és valami jó ritmust sikerül impróznom, akkor azt felveszem, általában ehhez szöveg ihlet is szokott társulni :D...
Sokféleképpen lehet dalszöveget írni, írhatod részegen is, beszívva is, klotyón ülve is, vagy meló közben is, akár matek, vagy fizika órán is... :D a lényeg az hogy ne kíméld a papírt, ami a szíveden szádon van, azt vésd a lapra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!