Ez milyen gitártechnika?
B húr nem igazán van :D van B string, vagy H húr :DD de ez csak kötekedés
Vibratonak hívjuk, de nem is kell a két bund között csúszkálnod, ha egyhelyben tartod a kezed, és remegteted a kezed, akkor is így szól, még talán úgy szebben is
Mint a fenti grammar náci kollégám (egyébként ment a felfelé mutató hüvelykujj) is mondta, vibrato az, akkor is nyújtogatod a húrt, ha a nyakkal párhuzamosan mozgatod az ujjad.
Tekintve hogy már a kérdésen belül nem tudtad eldönteni, hogy csúsztatod-e az ujjad a húron vagy nem, elárulom, hogy a fenti válasz arra vonatkozik, ha nem csúsztatod.
Ha csúsztatod, akkor valóban megrezegteted a húrt, gratulálok, tényleg nem túl gyakori módszer, a nem "zöngés" változatát fret noise-nak hívják, amit te csinálsz, annak meg nem tudom a nevét, de ha ki tudod gyakorolni úgy, hogy rendesen tudd használni, akár valami újat is teremthetsz:)
kössz ment a zöld pacsi.
"nem nyújtom a hangot, nem csúsztatok"
itt valóban rosszul fejeztem ki magam. az itt lévő csúsztatást arra értettem, hogy nem tolom tovább a hangot a következő bundra. a többi csúsztatást meg arra, hogy föl le viszem az ujjam :D
köszönöm szépen a választ akkor most kb vágom. akkor tovább gyakorlom :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!