Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » 18 éves lányként megtanulhatné...

18 éves lányként megtanulhatnék dobolni teljesen magamtól? Teljesen amatőrként?

Figyelt kérdés

2012. máj. 2. 22:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nem, nem csak ritmusérzék kérdése az egész. A jó ritmusérzék alap követelmény bármilyen hangszeren szeretnél is játszani. Nagy kitartás kell hozzá, rengeteg gyakorlás, és elengedhetetlen egy jó tanár. Persze manapság sokak szerint felesleges tanárhoz járni, de ez nem így van! Próbálkozhatsz persze magadtól is, meg lehet nézni a Youtube-on a videókat, de ahhoz, hogy bárkitől el tudj lesni bármit, már el kell érned egy bizonyos szintet. Én is sokáig doboltam magamtól, később viszont megtaláltam a számomra legmegfelelőbb tanárt, és új távlatokat nyitott meg előttem. Nem csak azért fontos tanárhoz járni, mert elmondja, hogy mit hogyan csinálj, hanem azért, mert te nem mindig veszed észre a saját hibáidat, de ő látja, és figyelmeztet, csak így tudod kijavítani őket. Enélkül pedig nem fogsz tudni fejlődni. Egyébként a jobb zenesulikban nem csak komoly zenét tanulhatsz, hanem elsajátíthatod a könnyűzene alapjait is, sőt...sok helyen nem csak az alapjait. Én is könnyűzenét tanulok zenesuliban több éve, és én is azért járok, mert szükségem van valakire, aki kontrollál, és véleményt mond.

A korról annyit, hogy van, aki azt mondja, hogy sosem késő elkezdeni, az viszont tény, hogy minél fiatalabb korban kezded, annál könnyebben válik készséggé a dolog, és minél idősebb vagy, annál nehezebben tanulsz. Tehát ebben a tekintetben mindenképp hátrányból indulsz. Előny viszonyt abból a szempontból, hogy 18 évesen gondolom van elég önkontrollod, és kitartásod ahhoz, hogy eleget gyakorolj, és ne hagyd abba az eső akadályok után.

Ja, és egyébként én is lány vagyok, mondjuk én nem 18 évesen kezdtem, hanem sokkal korábban.

2012. júl. 25. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!