A metál bandákban miért használnak 5húros basszusgitárt?
Ne válts át.
Az 5 húros basszusgitárnak két oka lehet.
Metál zenében főleg az, hogy az átlagosnál lejjebb vannak hangolva (sokszor pont egy kvarttal), így nem kell a basszusgitárt is hangolni, egyszerűen egy plusz húrral megoldható a mélyebb tartományban a játék.
A másik oka például jazzben, hogy több húron ugyanazt a témát több helyen, többféleképpen el lehet játszani, nem kell annyit ugrálni, skálákat egyszerűbben lehet játszani.
Ha nem érzed az 5. húr hiányát, teljesen felesleges váltanod.
Az első válaszoló teljes mértékben lefedte a témát, én már csak egy tanácsot adnék :D
teljesen logikus, de nekem sem jutott eszembe, amíg nem mondták. Szóval ha metált akarsz játszani, és szeretnéd, hogy még mélyebb hangja legyen a gitárnak, veszel egy 5húros szettet, és a legvéknyabb, (G) húrt nem rakod fel, hanem mindent egyel lejjebb. Akkor meglesz a legmélyebb H húrod, és lesz olyan mély mint egy 5húros. Érted mire gondolok :D
Mindkettőt gyakran használják.
De nem értem miért akarsz egy kvarttal lejjebb hangolni, ha néhány órája még azt sem tudtad mire való?
Milyen zenéket játszol egyáltalán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!