Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárosok! Szerintetek ez egy...

Gitárosok! Szerintetek ez egy jó multieffekt pedál?

Figyelt kérdés

[link]

kezdő gitáros vagyok, és mikre jó ez a pedál?

mi az a dobgép?

2012. ápr. 11. 21:11
 1/5 anonim ***** válasza:

mindenre, és egyben semmire :D

Mindenféle effekt benne van, torzítók, delay-k, fx effektek, wah pedál is van benne, úgylátom, erősítő szimulációk, reverb, és szinte mindenféle effekt, ami egy gitárosnak kellhet, de multit vagy százezer fölött érdemes venni, vagy jobb megvenni kispedálokban (úgysem feltétlen olcsóbb, viszont akkor csak azokat kell megvenned, amire szükséged van, azokból viszont nagyon jót kaphatsz).

Tapasztaltabb gitárosoknak én nem is ajánlom a multikat, énis átestem ezen, hogy kezdő voltam, megtetszett a millió hangszín, és vettem egy hasonlót, de maga a hangzásvilága annyira gyér, hogy színpadra nem mernék kiállni vele. Mivel még kezdő vagy, neked talán annyiból javaslom, hogy ismerkedj az effektekkel, találd meg a saját stílusod, hogy mikre van szükséged, kísérletezz mindenféle variácóval, és egy idő után tudni fogod, hogy mire is van szükséged. egy pár évig el lehet gyakorolgatni ilyennel, de utána már magad is hallani fogod, hogy hangzásban elég gagyik az ilyesmi multik, közel sem veszik fel a versenyt az analóg pedálokkal.

A dobgép arra való amúgy, hogy beállítasz egy stílust, egy tempót, és tudsz rá játszani saját ötleteket. Az hasznos benne.

2012. ápr. 11. 23:35
 2/5 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm..:)

és az a "wah" mit jelent?

2012. ápr. 12. 14:01
 3/5 Milos válasza:

Osztom az előző kommentelő véleményt semmiképpen ne vedd meg.

A wah gyakorlatilag frekvenciavágás mélytől magasig, és ahogy a pedálon lépegetsz úgy éred el ezt a hápogó jellegű hangot.

2012. ápr. 13. 11:52
 4/5 A kérdező kommentje:

előző pont azt mondta, hogy vegyem meg mert ez egy kezdőnek való, sok effektel..

így hát megvettem

2012. ápr. 13. 15:20
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
wah magyarán annyi, mint amikor a telefon a hngszórójához odarakod a szádat és oázol :D
2012. júl. 5. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!