Vissza tudnék szokni a fuvolához?
6évet furulyáztam/fuvoláztam csak abba hagytam!!Szeretnék ismét játszogatni de csak hobbi szinten magamnak!
Lehetőségem van rá hogy kapjak egyet ajándékba szülinapomra a páromtól és nem tudom hogy elfogadjam-e??!!
Kb 50ezerért gondoltunk és félek hogy nem fogom-e megbánni bár szeretnék de lesz e ennek haszna esetleg??
Mert gondolom ezzel kapcsolatban valami munkát nem tudnék vállalni!
19L
Kedves első válaszoló!
Ne írj olyat, amit nem tudsz! A fuvola fafúvós... És lehet párhuzamosan tanulni zenesuliban, én is úgy tanultam. És egyébként tanulj meg. És nem válaszoltál a kérdésre sem. Na mindegy....
Én elfogadnám. Bár 50 ezerért nem kapsz nagyon jó minőségűt, de hobbi szintű játékra szerintem az is jó. Munkát szerintem sem tudnál vállalni, szóval anyagi haszon nem lesz belőle, de ha szerettél fuvolázni, akkor az lesz a hasznod, hogy jól érzed majd magad, ha játszol. Nekem spec. nagy öröm, ha játszok...
2. vagyok.
*És egyébként tanulj meg írni
Az első válaszolón én is néztem egy nagyot hogy most mivan...????Hirtelen egy 9éves gyerek kezébe adnak akkor egy fuvolát vagy mi?????Nekem először volt furulya aztán fife (fájf) aztán a fuvola és igen FAFUVÓS A FUVOLA tényleg eléggé leszóló voltál ahhoz képest hogy még azt sem tudod milyen hangszer...
2.nak köszönöm és szerintem is tök jólesz ez ígyis sőt nagyon örülök neki hisz imádtam
Kedves 5-ös, a hangszereket nem anyaguk szerint csoportosítjuk (van hagyománya, de ma már nem), így a fuvola fafúvós. És a fa fuvolák se tűntek el - nagyon műveltnek tűnsz... Böhm bácsi átalakította, hogy jobb legyen az intonációs készsége, és nagyobb a hangja, ezért fém lett a teste. És mi az, hogy a "sípja"? Fuvola, nem klarinét vagy oboa! Nem nádas! Ajaksípos! Mielőtt okos akarsz lenni, tájékozódj. A Wikipedia a barátod...
Az eredeti kérdéshez is hozzászólva - nem fontos, meddig tanultál, csak az, hogy mikor hagytad abba, hány év a kimaradás. 2-essel egyetértek, minőségi hangszert nem kapsz 50e-ért - de hobbihoz megfelel.
Vissza tudsz-e szokni? Rajtad múlik: az elején nyilván sok időt kell szánnod a hangindítás és a rekeszmunka felelevenítéséhez, aztán visszahozható.
A haszna a szórakozás - ha nincs papíros, nem taníthatsz, és így leírás alapján szerintem nem is kéne... De kikapcsolódásnak jó. Sokan feladják a visszaszokáskor, úgyhogy hajrá! :)
Nem, a furulyának nem "sípja" van, hanem fejrésze. Nem akarlak megsérteni, de én furulyáztam, visszanéztem, a Béres Furulyaiskola, ami a legelső furulyás kotta, az első oldalán tárgyalja ezt. Ha idáig nem jutottál el, akkor talán nem kellene az észt osztanod. Ja, és szarja sincs.
Nem, nem a síp határozza meg. Jobb helyeken az ész és a műveltség határozza meg az észosztás lehetőségét. Szerencsére a GyK esélyegyenlőséget biztosít... -.-
A Google és a Wikipedia nem rossz dolog - de nyilván minden interneten található információt fenntartással kell kezelni. Nem bántás, de a te szinteden tökéletesen megfelel a Wikipedia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!