Át szeretném húrozni a gitáromat. Milyen húrt kéne vennem?
Figyelt kérdés
Egy Fender CD-60-asról lenne szó. Ez az első gitárom és úgy gondoltam, hogy ideje lenne a gyári húrokat lecserélni. Elég sokfélét találtam és nemigazán tudom hogy milyet kellene vennem... És mit jelent például az hogy 10-47? A választ előre is köszönöm! :)2012. ápr. 6. 15:01
1/7 anonim válasza:
A 10-47 a vastagságot jelenti. Az E6-os húr 10-es vastag a 47-es pedig 47-es vastag ezek akkor fontosak hogy amikor tudod már hogy melyik irányba mész és olyan zenéket játszol.Ha ezt még nem döntötted el akkor ajánlom az Erni ball regular slinky gitárhurokat, Ha inkább ilyen blues jazz kisseb rock alternatív zenéket szeretnél játszani akkor super slinky(09-42) ha pedig metált és csinálsz szólót de oda kellenek a jó zúzos erőteljes riffek akkor a Hybridet ajánlom mert ott a A legmagassab 3húr 9-es szettből van a legmélyebb tiz pedig a 1 szettből. Szivesen :)
2/7 anonim válasza:
Bpocs hülye vagyok ez elektromos gitárhoz való leiras akusztikus gitárom még nem volt...Bocs
3/7 A kérdező kommentje:
Semmi gond! Legalább már tudom, hogy mit jelentenek a számok. :)
2012. ápr. 6. 16:50
4/7 anonim válasza:
Akusztikusra én Ernie ball 11-es húrt ajánlok(vagyis a legvastagabb húr 11-es) nekem az vált be, de ahány gitáros annyifélére esküsznek, ha tudsz akkor kérj meg valakit 11 vagy 12-es húrral hadd próbáld ki, és 9-essel is, hogy érezd a különbséget, és döntsd el melyik tetszik.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. ápr. 8. 14:16
6/7 compactegon válasza:
én is az Ernie Ballt használom vagy 10-12 éve, nagyon bevált. esetleg kipróbálhatod a hibrid húrokat (felül, tehát a vastag húrok 10-esek, alul pedig 9-es). ha kicsit durcibb zenét szeretnél, akkor 10-est válassz. bár kicsit nehezebb rajta játszani, dögösebb hangja van.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Annak mekkora a jelentősége, hogy miből van a húr? Mert találtam olyat amire nikkel van írva, valamelyikre bronz, valamelyikre foszforbronz..
2012. ápr. 13. 14:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!