Milyen gitárt kellene vegyek (lsd. Lejjebb)?
Sziasztok!
Szeretnék megtanulni gitározni, és mivel nincs hangszerem szeretnék venni is egyet.
8 évig hegedültem 3 évig zongoráztam, tehát nem vagyok teljesen kezdő zeneileg, de annyiféle gitárt lehet kapni, hogy elvesztem.
Főleg énekek kíséretére, akkordok játszására kéne.
Mit ajánlotok?Klasszikusat?Milyen fajtát?
És ha szabad kérdezni mit jelent az hogy jobb vagy bal kezes.A gitárt nem jobb kézzel lehet csak pengetni?
Pls segítsetek.
Azért van jobb és bal kezes gitár, mert ugye vannak jobb és bal kezes emberek... :) A pengető kéznek ügyesebben kell mozognia (bármilyen furcsa is), mint annak, amivel a húrokat fogod.
A klasszikus és a sima akusztikus gitár között annyi a különbség, hogy az előbbin nylon húrok vannak, az utóbbin fém húrok. Ez hangzásban annyit jelent, hogy a nylon kicsit tompábban szól (ilyen például a spanyol gitár, ezt egyébként flamenco gitárnak is nevezik), a fém pedig "csilingel" (ez az elterjedtebb). Klasszikus gitárt általában kezdők vesznek, mert olcsó és könnyebb lefogni a nylon húrokat... illetve aki célzottan ezt a stílust követi. Fontos, hogy klasszikus gitárt kézzel szokás pengetni. Szóval neked a sima, mezei akusztikus gitárt ajánlom.
Egyébként annyira nem vészes a dolog, maximum elsőre. :)
Ezeket lehet ma kapni:
- akusztikus
- elektro-akusztikus (ugyanaz mint az előbbi, csak erősítőre lehet kötni, ezáltal ki lehet hangosítani)
- klasszikus
- elektromos (szóló gitár, fontos hogy a ritmus és szóló tök ugyanaz, ez csak a játékos funkcióját nevezi meg... ez sokakat összezavar és azt hiszik, több fajta elektromos gitár van)
- ...és persze a basszus (ebből is van akusztikus és elektromos, meg talán elektro-akusztikus is)
Boltot igen: [link]
Gyártót nem, mert annyira nem értek az akusztikus gitárokhoz, árban sem tudom, hogy mennyit áldoznál rá. Itt igazából bármit választhatsz, mert csak minőségi gitárokat forgalmaznak, tehát a legolcsóbb is megteszi. Én mondjuk egy Fendert vennék, 30-nál kezdődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!