Milyen Beatles albumok voltak?
Nagy Beatles fan vagyok. Szerintem itt mindent megtalálsz, rendszerezve vannak az albumok, studio, live, stb.
Én fejből leírom neked az angol kiadású Beatles nagylemezeket, tehát kislemezek és egyéb best of, válogatás lemezek nélkül:
1. Please please me - 1963
2. With the Beatles - 1963
3. A Hard day's night - 1964
4. Beatles for sale - 1964
5. Help! - 1965
6. Rubber Soul - 1965
7. Revolver - 1966
8. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band - 1967
9. Magical Mystery Tour - 1967
10. The Beatles (ismertebb de nem hivatalos nevén: A Fehér Album vagy The White Album) - 1968
11. Yellow Submarine - 1969 (kicsit kilóg a sorból, mert az ugyanilyen című rajzfilmhez adták ki nagylemezként, de a dalok róla 1965-1967 közöttiek, ráadásul vannak rajta nagyzenekari művek is amik elhangzottak a rajzfilmben, de a hivatalos álláspont szerint ez is egy nagylemezük)
12. Abbey Road - 1969
13. Let it be - 1970
A 60-as években Amerikában sok korai lemezt máskor, más címmel és sokszor más dalokkal adtak ki, de a hivatalos lista azok az angol megjelenésű lemezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!