Melyik hangszeren a legnehezebb játszani?
Figyelt kérdés
Akusztikus gitár (elektromos),hegedű,szintetizátor2012. márc. 29. 08:58
11/13 anonim válasza:
Szerintem trombitán is elég nehéz jól játszani.
12/13 Kutyus70 válasza:
Negyedik válaszolónak... nincs kérdés. De azt azért hozzá kell tenni, hogy Michael Angelo Batio minden (eddigi) idők egyik talán legnagyobb gitár virtuóza, tehát párját ritkítja, főleg azzal, amit úgynevezett double guitar-ral művel. Aki gitározik már és megnézi például az általad linkelt videót, az észreveheti, hogy ez az ember mondjuk egy balkezes gitáron is pontosan ugyanúgy tud játszani mint a jobbkezesen. Mert neki mindegy melyik kezével fogja le a húrokat és melyikkel penget. Magyarul ő a húrok lefogását, vagy pengetését mindkét kezével ugyanúgy érzi és használja is. Ilyen gitáros nem sok van a világon (tudtommal), de ismétlem, ő egy (idézőjelbe teszem) parafenomén ezen a téren. (Talán még írni is tud bal kézzel...) Nagy rajongója és mély tisztelője vagyok. De ettől még nem biztos, hogy a gitár a legnehezebb hangszer. Én is gitározom, nem csak szólógitár, hanem bass is. De volt egy barátom régen, akinek volt egy bound nélküli bass gitárja. A kezembe adta és gyakorlatilag csak szenvedtem vele... mialatt ő kényelmesen játszott rajta (minden műfajban). Sokan mondják, hogy a húros hangszerek a legnehezebbek de a fentiek alapján azt gondolom, hogy ezen belül is a boudok nélküli hóros hangszerek. Tehát ilyen a hegedű, bőgő, gordonka, stb. Sokkal tovább kell tanulni és sokkal többet kell gyakorolni ezeken.
13/13 csumpimioka válasza:
A legnehezebb az ORGONA, majd követi a hegedű és a szaxofon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!