Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A velem egykorú tinik miért...

A velem egykorú tinik miért nem értékelik az igazi zenét, mint pl. Janis Joplin, Queen, Yiruma stb? Arra a zenére gondolok, aminek tényleg van mondanivalója, és nem csak a 'partizásról' szól

Figyelt kérdés

Igaz,hogy én is divatzenén nőttem fel,de kb.12 éves koromban rátaláltam a rock zenére,és azóta azt hallgatom,illetve blues-t és klasszikus zenét is.A mostani zenék,mint Rihanna,David Guetta-nem lehet zenészeknek nevezni őket.....és most itt van ez a Skrillex.....hát,ez csak elektronikus zaj(bocsánat a rajongóknak),mert a zene ott kezdődik,hogy minimum egy gitár vagy zongora van benne,vagy valami hangszer.Körülöttem csak olyan tinik vannak,akik az előbb említett 'zenét' szeretik,vagy pedig azt a nagyon hörgős,black metált,amiben legalább 8-szor elmondják hogy: Sieg Heil....

Nemtudom ti hogy vagytok vele,de szerintem a zene lényege,hogy kifejezzen téged,az érzelmeid.És Skrilley csak akkor tud kifejezni ha robot vagy...:]

Mindegy,írjátok meg ti mit gondoltok erről :]

Előre köszönöm a vélemyéneket/gondolatokat :]

15/L

2012. márc. 24. 23:12
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Elmondtam a véleményem, amire megkért a kérdező. Ne vedd magadra, tényleg azt hallgatsz ami jól esik, nem ítéllek el érte. Meg van azokról a zenékről a véleményem, amit ki is fejtettem, de egymást ne marjuk. Ha van ellenérved hozd fel. Megjegyzem az nem ellenérv, hogy nem értem. Ha nincs, akkor "döntetlen".
2012. márc. 26. 22:06
 22/36 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként a hangszer-nem hangszer dologról még annyit, hogy az sem mindegy, hogy kinek a kezében van a hangszer. Nekem ideadsz egy gitárt, zongorát, hegedűt, szinte bármit, az biztos, hogy amit művelek vele, azt senki nem fogja zenének nevezni :). Emellett számítógépen meg egész hallgathatót tudok összehozni. Persze a célközönség nem ugyanaz.
2012. márc. 26. 22:40
 23/36 anonim ***** válasza:
39%
és még, van a nagy zongora, gitártudású fazon, aki nyomatja az elektronikus zenét, azért biztos érez közben valamit :)
2012. márc. 26. 22:42
 24/36 A kérdező kommentje:

Nézzétek,én nem akartam senkit sem leszólni vagy megbántani(ez csak az én véleményem),de ha mégis ez történt,attól bocsánatot kérek.Tényleg nem akartam veszekedést szítani,csak a véleményekre voltam kiváncsi,amiket meg is írtatok,és köszönöm.:]

És az egyik kommentelőnek üzenem hogy nem,nem vagyok drogos.:]

2012. márc. 27. 23:01
 25/36 anonim ***** válasza:
72%
Tudod, sajnos még az én korosztályomban is vannak olyanok, akik teljesen a klasszikus zene ellen vannak. Én személy szerint nagyon szeretem a régi nagy klasszikusokat hallgatni. Gondolok itt J.S.Bach-ra, vagy Vivaldi. Amikor hallgatom Őket, egyszerűen megnyugszom és egy másik világba kerülök. :) Sokaknak nem tetszik, meg lenéznek, hogy ilyeneket is hallgatok, de ízlések és pofonok. Kinek mi tetszik. :) Igaz, én is hallgatom ezeket a modernebb zenéket is, de azért mégis van egy másik oldalam is. :) És ezt nem kell szégyellni. Légy rá büszke, hogy te nem olyan vagy mint a mostani általános "tinik". :)
2012. ápr. 1. 14:45
 26/36 anonim ***** válasza:
33%

Szóval kedves Kérdező te valami kiválasztott vagy és felsőbbrendű lény vagy?

Képzeld szeretem Dosztojevszkijt. Most akkor én vagyok a Messiás?

Gondolom nem felvágásként akartad ezt írni, de nagyon úgy jött le. Tudod a mély hallgatás néha jobb!

De nyugi 15 éves vagy, jobb esetbe majd kinövöd az ilyen kicsinyes gondolataidat, hogy azon rágod a körmöd, hogy miért Skrillex és Rhianna megy mindig a rádióban.

2012. ápr. 1. 14:59
 27/36 A kérdező kommentje:
Nézd,kedves utolsó,eszemben sem volt felvágni ezzel vagy valami,csak a véleményem nyilvánítottam ki.....
2012. ápr. 1. 19:07
 28/36 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező!

Hagyd figyelmen kívül a 26. válaszoló kommentjét. Azt hiszem el van tévedve.

Örülök, hogy ilyen fiatalok közt is van, aki nem áll be a futószalagra.

2012. ápr. 2. 00:04
 29/36 k.lau13 ***** válasza:
62%

Azt gondolom, hogy igazad van, kérdező :)

Mondjuk errefelé a Queen-t még nagyjából be tudják határolni, és van aki hallgatja is, ha már Pink Floydot mondok, akkor már nem annyira vannak képben... hát, sajnos :/

Persze. Ezeknek csak az számít, éppen mi a "nagyon menő", mire tudnak "táncolni" egy diszkóban vagy akárhol. Hogy mennyien lájkolták facebook-on, mennyien hallgatják myspace-en, vagy mi a rák az. Ez számít nekik, nem az, hogy jó is legyen. Mondanivaló... Hát, ez talán attól is függ, ki mennyire értékeli a zenét, milyen szinten tiszteli. Van, akinek csak azért van, hogy ne legyen csönd, ami számomra például mondjuk felfoghatatlan tény, kész terrorizmus :D De van, aki így gondolkozik, annak meg már miért ne legyen mindegy, mit hallgat, bekapcsolja a rádió 88-at, ahol a műsor kábé az, hogy "Balász léccilécci játszd le David Guetta új számát", nem tudom, mi a jó benne mondjuk.

Divatzene. Ennyi magyarázatot tudok még rá adni. Az előadók azért ilyen zenét "csinálnak"(csak mert egyszerűen elég gáz kifejezés erre a játszanak szót használni, bár lehet,ez csak nekem tűnik így), mert ezt tudják eladni, az emberek meg azt hallgatják, amit el tudnak adni nekik.

Amúgy ha a Skrillex-en és David Guetta-n így kiakadtál, egy dolgot ne hallgass meg; hardstyle. Az egy... ááhh, nem is tudom, micsoda. Ja, meg van ez az Afrojack, vagy mi a franc. Nyugi, ahoz képest David Guetta egy fantasztikus zenész, pedig az azért nagy szó :DD

A Skrillex-Korn párosítást hallottad már? Hát az még egy elég érdekes dolog... XD Akiket felsoroltál, hogy mewnnyire szörnyűek, azok is még a legjobbak ezek közül. Vagy ha már mondtam a divatzenét. A michael telo gyerek a nossa-jával? vagy florida azzal a szörnyűségével, ami nem tom, mitől flo rida, mert az egész számban egy csaj nyávog, hogy "sometimes, sometimes", ennyiből áll xD én inkább hülyére szoktam röhögni magam ezeken, mint hogy idegesítsen. :D

A véleményeddel szóról szóra egyetértek, ha mondjuk én Queen helyett inkább mostanában már Led Zeppelint, Jimi Hendrix-et, Pink Floydot, Mötley Crüe-t hallgatok, de a lényeg ugyanaz :) És igazad van. Ez zene, ki tudja fejezni, amit érzek, aki vagyok. Gondolom akkor neked a Queen :)

2012. ápr. 3. 14:15
 30/36 A kérdező kommentje:
Nem kifejezzeten a Queen az,amelyik zenekar tényleg én vagyok,mert szerintem ilyen zenekar nem is létezik :D Vagy csak még nem találtam rá :)
2012. ápr. 3. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!