A velem egykorú tinik miért nem értékelik az igazi zenét, mint pl. Janis Joplin, Queen, Yiruma stb? Arra a zenére gondolok, aminek tényleg van mondanivalója, és nem csak a 'partizásról' szól
Igaz,hogy én is divatzenén nőttem fel,de kb.12 éves koromban rátaláltam a rock zenére,és azóta azt hallgatom,illetve blues-t és klasszikus zenét is.A mostani zenék,mint Rihanna,David Guetta-nem lehet zenészeknek nevezni őket.....és most itt van ez a Skrillex.....hát,ez csak elektronikus zaj(bocsánat a rajongóknak),mert a zene ott kezdődik,hogy minimum egy gitár vagy zongora van benne,vagy valami hangszer.Körülöttem csak olyan tinik vannak,akik az előbb említett 'zenét' szeretik,vagy pedig azt a nagyon hörgős,black metált,amiben legalább 8-szor elmondják hogy: Sieg Heil....
Nemtudom ti hogy vagytok vele,de szerintem a zene lényege,hogy kifejezzen téged,az érzelmeid.És Skrilley csak akkor tud kifejezni ha robot vagy...:]
Mindegy,írjátok meg ti mit gondoltok erről :]
Előre köszönöm a vélemyéneket/gondolatokat :]
15/L
Kedves kérdező!
Egyrészről nagyon örülök, hogy én sem vagyok egyedül az ilyen nézetemmel. Környékemen is abszolút rádiózenét szeretnek. Másrészről annyit tennék hozzá, hogy elektromos zenéből is van piszkosul igényes, és igazi mély érzelmeket tartalmazó zene. Ritka ugyan, mint a fehér holló. Én csak egy zenekart ismerek, a Depeche Modet...de pl az elektromos zenét kedvelők állt nem is szeretik őket, ahogy észrevettem. Majd hallgass bele:)
A másik, hogy lehet fikázni az elektromos zene fikázókat, de az igazság az az, hogy nem is elsősorban a zenével van a baj. Azzal van a baj, amit az közvetít és sugároz. Butít, mint a veszedelem. Korosztályomnak pl lövése sincs arról, hogy mik történnek körülötte (tisztelet a kivételnek). Mennek hallgatni a prittyegést, zörgést.
Az meg, hogy erre van igény az nem mérvadó. Sajnos eljutottunk oda, hogy a kínálat határozza meg az igényt. Ha csak ezt hallgatja, akkor nincs mese, ezt fogja szeretni. Úgy nevelkedik, hogy ez csörög a fülében, plusz mindenki fikázza ami nem ilyen. Esélye nincs. Pl hogy lehet valaki rocker? Rátalál véletlenül youtuben egy számra és még nem buzult bele annyira a rádió zenébe, hogy egyből ellenállást fejtsen ki belőle. (Vagy szülei révén ismeri meg, de az ritkább). Nincs lehetősége az egyszeri embernek mással találkozni, csak amit a média elé önt. Az meg prüttyögés az esetek túlnyomó részében. Amelyik rádió nem ilyet játszik, az meg nem kap országos frekvenciát. Petőfi talán kivétel, oda beférnek más alkotások is.
Aztán mit sugároz a mostani zene? Mit közvetít az emberek felé, főleg a fiatalok felé? Hogy viselkednek azok az emberek, akiket ők istenítenek? Miket mondanak interjúkban? Régi zenészek közül is sokan voltak drogosok, alkoholisták, gyökerek. Ez tény...de akkor más volt valamiért a megítélés. Akkor nem az volt, hogy akkor csináljuk mi is azt...hanem az volt, hogy de kár, hogy ekkora barom, jó zenét csinál, kár érte.
Hogy arról már ne is beszéljek, hogy a menedzserek által nyomott fiúcskákon/leányokon kívül más kezdő zenekart nem mutatnak az embereknek.
Alapjáraton nem az zavar, hogy nem mindenki azt szereti amit én, hanem az, hogy
1. Nekem is kizárólag csak azt lehet hallgatnom utcán, boltban, mindenhol, amit mások akarnak.
2. A "mások" nem is kapnak lehetőséget, hogy találkozzanak azzal, amit én szeretek.
Ezt nem sértésnek írtam én sem. Tényleg nem érdekel, hogy ki mit hallgat otthon...az a bajom, amit ezek a zenék okoznak a társadalomban...és ez sajnos tagadhatatlan, hogy negatív.
Csak egy kicsit gondolkozzatok el azon a bejegyzésen, hogy ma már a számítógép is hangszer.
NEM. A számítógép nem hangszer.
Nem szólta le...
Sajnos kezdünk elmenni egy másik kérdés irányába, de talán még egy utolsó válasz belefér. Mi a hangszer szerintem? Egy olyan tárgy, amit az ember készít kifejezetten zenei hang előállítására. A hangsúly a "ZENEI" hangon van. A hang ugye lehet nem zenei is, ezt zajnak hívjuk. Tehát ha az ősember összeüt két botot az a bot még nem hangszer. Akkor lett belőle hangszer, mikor tudatosan kiválasztotta milyen fajta, és forma botot üssön össze, s ezt a formát maga alakította ki. A csontot megfújva az hangot adott, de hangszer csak akkor lett belőle, mikor rendesen kikészítette azt, megválasztotta a méretét stb. Innen indult ki a HANGSZER fejlődése. Ma 5 különböző csoportja van a hangszereknek. Idiofon, aerofon, membrafon, chordofon, és a manapság, az elektrofon.
A számítógép még az elektrofon hangszerek közé sem illik, ezért nem hangszer. Igaz, ha belerúgok hangja van, de attól még nem lesz zene.
Egyetértek a kérdezővel, ez a fajta teljesen elektromos "zene" csak akkor tud kifejezni,ha robot vagy. Vannak ugyan rezgések, és ritmus, de kifejezőereje nincs, mert nagyon szabályos. A természetben sehol nem fordul elő szimmetria, és teljes szabályosság, főleg nem a zenében. A zene élő dolog, ezért tud kifejező lenni.
Érdemes egy új kérdést indítani a témában....
"Igaz, ha belerúgok hangja van, de attól még nem lesz zene. "
Igen. És ha olyanra bízod, aki úgy tud "belerúgni", hogy az tudatosan úgy szóljon, ahogy ő akarja, akkor máris hangszerré válik. Az eszmefuttatásod szerint legalábbis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!