Milyen effekttel lehet tercelni?
Figyelt kérdés
Oktávolót sokat találok, de nekem terc kell. Esetleg, ha kapcsolási rajzot is tudnátok linkelni, nagyon boldog lennék. :D2012. márc. 24. 22:37
1/6 anonim válasza:
Hehe, ez nem olyan egyszerű, hogy otthon összeforrasztod.
Hogy értelmes eredményt érj el, ehhez mindenképpen digitális effekt kell, merthogy ilyesmihez "Intelligent Harmonizer" kell, ahol be kell állítanod a hangnemet, és ehhez mérten rakja hozzá a megfelelő kis vagy nagy tercet.
Pl egy ilyen tudja ezt (cefet drága és ez kb a leggagyibb, legolcsóbb): [link]
2/6 A kérdező kommentje:
Nem én, és nem otthon.. :D Az egyik ismerősöm mondta, hogy tud csinálni effekteket és teljesen profi felszerelése van hozzá meg minden. :D Gondoltam, meglepem egy kapcsolási rajzzal, csak elakadtam ott, hogy nem tudom a nevét az effektnek. xD
2012. márc. 24. 22:51
3/6 anonim válasza:
Hiába profi, ilyet akkor sem fog tudni otthon építeni, egyébként pitch shifter, harmonizer az effekt neve.
4/6 A kérdező kommentje:
Igen, felfogtam. Csak egy ilyenre nincsen jelenleg pénzem, meg költenék másra is, ha lenne és kíváncsi vagyok, milyen effektet csinálhat, de semmi más effektet nem tudok magamnál elképzelni.. van egy torzítóm, és egy ilyennel már teljes is lenne a kép.. esetleg egy wah pedal.. Olyat tud?
2012. márc. 24. 23:11
5/6 anonim válasza:
Egy tercelő nem olyan egyszerű, mint egy oktávoló, mert hangnemtől függően változik, h kis v nagy terccel szól jól. Ilyet sztem nem nagyon lehet otthon összerakni.
6/6 anonim válasza:
A wah pedálok baromi egyszerűek, ott az egyetlen probléma a ház, amit szintén nem túl könnyű otthon megépíteni.
Esetleg ha veszel valami gagyit és kibelezed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!