Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Akusztikus gitárra milyen...

Akusztikus gitárra milyen húrt kéne vegyek, hogy egy 2bundnál lévő bárrét le tudjak erőlködés nélkül fogni?

Figyelt kérdés

milyen vastagot

ami most van, már nagyon retekül szól ,ráadásul játszani is alig tudok rajta

mit ajánlotok?

http://www.youtube.com/watch?v=pjRgo6jfJBQ

erre a számra gyúrok, már régen ment egész jól most újra tanulom, igaz ,ezt clapton nylon húroson játsza

2012. márc. 24. 00:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Minél vékonyabbat, de inkább gyakorolni kéne, egy sima barré fogásnak, akármilyen vastag húron is mennie kéne, teljesen alap dolog.

Inkább a húrmagasságon kéne állítani szerintem.

2012. márc. 24. 00:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Lehet vékony húrt feltenni, de akkor elveszik az az igazi, szép, telt hangzása az akusztikus gitárnak. És szerintem anélkül nem az igazi a dolog.

Szóval nyilván a Te döntésed, de én azt mondom, hogy minimum 10-es húrt - de inkább 11-est rakj fel és gyakorolj többet, mert a barré tényleg alap. Illetve érdemes megnézni, hogy lehet-e a húrmagasságon állítani annyit, hogy könnyebb legyen a játék.

2012. márc. 24. 07:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha megfelelő a húrmagasság, vastag húroknál is aránylag könnyű lefogni. Ezért fontos a jó minőségű gitár és a jól beállított gitárnyak.
2012. márc. 24. 08:04
 4/6 A kérdező kommentje:

ez egy nem jó minőségű 5 éves gitár, szerintem elég vastag húrokkal

szológityó után brutális a váltás a kettő között

am megy a sima barre, de amikor még a 2-es meg a 3-mas ujjammal rákell fogni vhova az már nagyon necces, és zörgős

2012. márc. 24. 13:52
 5/6 A kérdező kommentje:
be lett állítva, mintha kicserélték vna a gityóm, végre tudok rajta normálisan játszani
2012. ápr. 8. 00:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Na ugye. :D
2012. ápr. 8. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!