Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért van az, hogy a zene is...

Miért van az, hogy a zene is "függővé" teszi az embert?

Figyelt kérdés

Egy-egy számot órákig hordoznak "sejtjeink", a fülbemászó dallamok mindig visszatérnek és "fogva tartanak" minket.

Sokan egész nap "doppingolják" magukat a zenével (séta, sport, vezetés és munka közben éppúgy, mint a pihenés és a szórakozás során), mert különben hiányzik nekik az inger.

Sokan már arról panaszkodnak, hogy idegesek, ingerültek, levertek, "üresek", hullámvölgybe kerülnek, ha nem élvezhetik a ritmust.

Nektek is voltak hasonló élményeitek? Gondolom, ennek is ugyanolyan hormonális alapja van, mint a szerfüggőségnek.

2012. márc. 5. 15:15
 1/2 Speed2011 ***** válasza:

én akkor hallgatok zenét amikor: megyek valahova,vagy van egy kis szabadidőm..szóval mindig :D

És mindig fülhallgatóval :)

Amilyen a kedvem,olyan zenét hallgatok..ha van egy kedvenc számom amit tudom hogy ha meghallgatom jó kedvem lesz akkor biztos hogy egész nap azt fogom hallgatni :)

2012. márc. 5. 19:52
 2/2 anonim válasza:
A zene az emberek legősibb szórakozása,az ősemberek próbálták az állatok és természeti jelenségek hangjai utánozni,és megértetni egymással magukat, és rájöttek,h zenélni is tudnak a hangokkal.Hiszen ha másuk nincs is,énekelni,vagy legalábbis hangot kiadni akkor is tudtak.A kezdetleges zenével, és ritmusokkal fejezték ki az érzelmeiket, stb.Szerintem ezért vagyunk zenefüggők.Ez egy ősi tulajdonság.És szerintem minden emberben megvan, csak van aki nem talál rá,mert nem keresi.Én abszolút zenefüggő vagyok.Amikor csak tehetem, zenék után koslatok és hallgatok.De mit tegyek. Imádom a zenét.:))
2012. márc. 5. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!