Hol érvényesülhetnék leginkább? (többi lent)
Nem kell lehurrogni engem, még csak próbálgatom a szárnyaimat. Nem tartom magam profi énekesnek, de többek szerint is jó a hangom, és a színpadi kiállásom is teljes mértékben megfelelő. A közelebb állók dícsérik az énektudásom, de van még mit csiszolnom rajta. Szeretném tudni, hogy hol érdemesebb próbálkozni...tehetségkutatókon (anyukám ellenzi), vagy más úton (feljátszani néhány számot stúdióban, és elküldeni rádiókhoz,stb.)? Esetleg más lehetőség?
Tapasztalatokat örömmel várok...
14L
Attól függ, ki mondta hogy jó a hangod. Ki mondja azt hogy jó a kiállásod? Ezalatt azt értem hogy szakmabeli mondja vagy egy laikus? Ha az utóbbi, akkor sajnos el kell hogy keserítselek, mert akkor csakis a tehetségkutatók jöhetnek szóba... Menj el énektanárhoz, kutass föl többet belőle és állítsd össze magadnak a szintedet. Ha 5-ből 4-en azt mondják hogy inkább hagyd az egészet a francba, akkor akármit mondhat apa vagy anya; nem lesz eredménye.
Kicsit összevissza lett, de remélem tudtam segíteni... Am én is "szakmabeli vagyok" vagyis hogy éppen tanulom(zene-trombita).... ha kell még valami infó vagy kiegészítés akkor írj rám akár privibe is, vagy akár ittt is. :)
15F
A kiállásomban azért vagyok ilyen biztos, mert évek óta játszom ifjúsági színpadon, meg eleve könnyedén megy az ilyesmi.
A hangomat család, barátok dícsérik..akik hallottak,azoknak tetszett.
A színpadi tapasztalatszerzés hasznos segítség és kicsit nagyobb magabiztosságot ad,de mi van akkor,ha csak neked egyedül kell kiállni és nincs mögötted akár egy kisebb tömegjelenet vagy valaki más veled a színpadon.
Nálam is ez volt régebben,hogy ha egy musical-ben szerepeltünk,de volt mögöttem egy tömegjelenet a szólómnál,akkor egyáltalán nem izgultam,de amikor egyedül kellett kiállnom akár egy rendezvényen a színházi társulatunk nélkül,akkor nagyon izgultam és remegett a hangom.
Sajnos sokszor a család vagy a közeli barátok véleménye a legmegtévesztőbb kritika.A családod tagjai számára mindig is te leszel a legjobb és a barátoknál is majdnem ugyan ez a téma,akár mit csinálsz úgy is azt fogják mondani,hogy jó voltál,még ha te úgy is érzed,hogy ezt most nagyon elcsesztem.
Szerintem első lépés,hogy menj el egy énektanárhoz és hallgasd meg,hogy ő mit mond vagy mit javasol.Véleményem szerint nem sok olyan ember van akit tecnikai tanácsokkal nem lehet megtanítani valamilyen szinten énekelni.
Ha ki akarod próbálni magad valahol,semmi féle képen ne ezekkel a tehetségkutatókkal kezd,hiszen sokszor a kritikákkal elvehetik az egésztől a kedved,ami sajnos nem jó. Esetleg ajánlom neked a teasztár.hu oldalát,ott fel tudod énekelni a dalokat és megosztani,ha nagyon jó vagy rengeted pozitív véleményt fogsz kapni,ami az önbizalmadat erősíti.Lényeg,hogy ne bízd el magad,hogy akár nagyon jó vagy,mert egy hideg zuhany nem egy pozitív behatás az életbe.Inkább legyél szerény és várj egyre többet magadtól,ne elégedj meg semmivel,próbálj a tökéletességre törekedni,és ha valaki olyan személy aki ért hozzá azt mondja,hogy hű-ha ez aztán valami,akkor az egy váratlan kellemes érzés lesz és nem csalódás..:)Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!