Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Megfelelő ez a dobszett?

Megfelelő ez a dobszett?

Figyelt kérdés

[link]

A második az. Kíváncsi vagyok, megéri-e megvenni, ez lenne az első szettem. Meddig bírja, miben különbözik egy 5 részestől, stb.. Kérlek segítsetek, ha tudtok!

2012. febr. 18. 16:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy? Csak mert ez egy junior dobcucc, szóval a tamok, a pergő és a dábdob is kisebbek mint általában. Viszonytásként, egy átlagos dobcuccnál 20" vagy 22" a lábdob. A Pergő 14", a tamok pedig 12"-13"-16" vagy pedig 10"12"14" attól függően, hogy standard vagy fúziós (a kisebb tamos) szettről beszélünk. Szóval ez igazából gyerek felszerelés. :)

A másik dolog, hogy a Millenium dobcuccról van szó ami elég gyenge minőségben. Kezdő cuccnak megfelelő, de csak ha nem baj, ha 1 év után szét is esik, mert pl gyenge az anyag stb. Másrészt cineket adnak hozzá, de azzal az a baj, hogy ezek elég gagyik. Pár hét után szétvered őket és venned kell újat szóval nem éri meg, hogy ha ez is van a szettben.

Ha engem kérdezel olyan cuccot veszel amihez nincs cintányér, és inkább külön veszel egy kezdő szériás készletet. Természetesen ebből is nagyon sokféle van, de ha engem kérdezel: Paiste 101-es széria (abszolút kezdő széria, nem a legjobb), Paiste 201 (tudtommal nem gyártják már), Paiste PST3 (kezdő szintből tökéletes), Zildjian ZBT-ZXT-ZHT (sokszor öbbe kerülnek mint amennyit érnek), Sabian B8 (talán még kezdő széria, de már inkább haladó), Meinl HCS-MCS (nincs tapasztalatom sajnos). A Headliner cinek sem a legjobbak.

A dobfelszerelésre visszatérve kerüld a Millenium és a Stagg cuccokat. Lehet, hogy olcsók, de nem nagyon bírják, hamar szétesnek. Ha olyan felszerelést akarsz amin meg lehet tanulni játsani, bírja is a strapát akkor: Basix Custom, Pearl Export stb.

Remélem tudtam segíteni!

2012. febr. 18. 20:31
 2/2 A kérdező kommentje:
A másodikról beszéltem, nem a junior szettről. De kielégítő választ kaptam, köszi a segítségedet, a felénél eszemben volt, hogy linkelek egy Stagg cuccot, de akkor ez kilőve.
2012. febr. 18. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!