Magántanárral milyen mértékben fejleszthetô az énekhang?
Nagyjából mély F-G-tõl Cisz-D-ig bírok énekelni, ergó majdnem két oktáv. Kérdésem hogy ez milyen mértékben fejleszthetõ? Persze nem akarok 4 oktávot mert az lehetetlen... :-) amilyen dalokat énekelnék, éppen csak pár hang kéne még pluszban. Olyan szar érzés hogy amiket szépen el lehetne énekelni, az nem megy eredeti hangnemben. A transzponálás meg már elveszi a dal ízét.
18/F
AZ előző válaszadó jól mondta, tényleg sokat lehet vele fejleszteni, de azért nem csak a tisztaságot.
Én 3 éve kezdtem el énekelni, akkor másfél oktávnál többet nem tudtam, ráadásul gyengén... Ehhez képest mos erőteljes a hangom és 3 oktávot simán tudok énekelni. A tanár segítsége jól jön az első időkben, amikor még meg kell tanulni hogy hogyan kell énekelni, ha tudod a trükkjét utána minden csak rajtad áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!