Egy rockbanda lehet JÓ női énekessel?
Nekem minden kedvenc együttesem énekese férfi, és kételyeim is vannak az olyan együttesekről, amiknek női énekese van. Nem azért mert rossz, hanem mert egy igazi rockbandáról nekem férfi énekes jut eszembe.
Nekem viszont életem az éneklés, de lány vagyok... És ha lenne egy bandám (Amit nagyon szeretnék, és mások segítenek összehozni) akkor abban szeretnék én lenni az énekes. Alt hangom van, képzett, csomó éneklési technikát tudok, de még mindig vannak aggályaim, hogy milyen egy együttes női énekessel...
Szerintetek?
Nem kimondottan rock banda de nő az énekese: Hey Monday vagy pl.: a Paramore.
Szerintem kifejezetten jók az ilyen bandák ahol nő az énekes, sőt ez még dob is rajta mert igy legalább nem mindig csak férfiakat hallunk. :)
Az Arch Enemy nem hiszem, hogy jó példa, az a némber félelmetesen hörög :D A kérdésre válaszolva szerintem semmi akadálya, bevallom én is inkább a férfi énekesekkel rendelkező zenekarokat hallgatok, de ez csak véletlen.
Milyen típusú bandát szeretnél, mert a gótoknál például sokkal több női énekes van (pl.:Lacuna Coil). Drukkolok :D
Igen, az Arch Enemy nem jó példa 8Ettől függetlenül nekem tetszik a zene, de hörögni nem tudok...)
Nem épp Gothra gondoltam, azt meghallgatom, de nem a kedvencem. Én inkább az alternatív rock, punkrock és esetleg alternatív metál (De nem az üvöltős, hanem az éneklős fajta) felé hajlok... Meg néha skate punkot is hallgatok.
Na meg hallgatok blackmetalt- de arra esélyem sincs, olyan "képességeim" nekem nincsenek, ugyanez a baj a többi metálfajtával amit szintén szeretek.
De mondjuk egy Aerosmith típusú banda még szóba jöhetne... Melodikus blues alapú rock vagy mi a hivatalos neve a műfajnak :D
Persze hogy lehet jó, viszont rossz is ha nagyon erőltetett a dolog mint néhány magyar együttesnél.
Itt egy jó példa:
http://www.youtube.com/watch?v=aXzIeI0mkFI
Oké, sejtem hogy nem ilyenre gondoltál, de nekem jobban tetszik mint a "nyálas" rockbandák :D
De ott van a Nightwish is, arra oszt senki nem mondhatja hogy rossz.
vagy erre ez is nagyon jó együttes
Persze! Sőt, van olyan rosckbanda (nem is rossz) amiben csak nők játszanak. De női énekes- Evanescence, Nightwish, Skillet (abban 1 nő, 1 ffi)
Nem az a lényeg, hogy nő vagy férfi, inkább a zene, a dalszöveg és persze legyen jó hangja
persze, hogy lehet jó! hallgasd csak meg pl a Yeah Yeah Yeahs-t, vagy a Garbage-t stb.
ha van egy karakteres hangod, és egyfajta kisugárzásod akkor biztos, hogy k.rvajók lesztek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!