Tudtok mondani jó gitárszólókat?
Mint például a The loner vagy a Cannon rock.
És egyébként van valami külön neve mint egy műfajnnak?
A Lonert akartam mondani :)
Ott van pld. az Europa Santanatól.Ha jól emlékszem, ott is gitárszóló megy végig.
Azért nem a legjobb ötlet ezeket betanulni, tapasztalatból mondom. Inkább tegyél be egy backing track-et, és próbálj rá magadtól játszani. Az elején elég, ha pentaton skálát (esetleg blues skálát) használsz, aztán jöhet a többi is. Én anno megtanultam a Loner-t, eltelt egy hét, és már nem tudtam. Mióta tudom, hogy melyik hangot hol keressem, és hol van pld. az oktáv vagy a szeptim, már magamtól is el tudom játszani. Ez a lényeg.Azért ha találok, még küldök neked ilyen "szólós" dalokat.
Köszönöm szépen! :)
Egyébként nem elsősorban tanulásra gondoltam hanem hallgatni...bár a tanulás sem áll messze tőlem :)de megfogadom a tanácsod :)
vicces, de énis egyből arra gondoltam, hogy játszani:D
amúgy, kicsit talán keményebb, de én nemrég bukkantam rá:
http://www.youtube.com/watch?v=9MBjP0xw2HM
Illetve, ha kellemes gitárszólókat akarsz hallgatni, szöveg nélkül, akkor Joe Satriani meg John Petrucci bármelyik albumát ajánlom:) Talán még David Gilmournak is vannak szólóalbumai, illetve Paul Gilbert..
Nekem pl most ez az egyik kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=9MBjP0xw2HM
bár énis zenészfejjel gondolkodok, így nem elsősorban hallgatni szoktam :D
Santanatól mehet nyugodtan az "Into the night is" :)
Ja, ha inkább kicsit jazzes rockot szeretnél, akkor Eric Claptontól bármi.És az én két kedvencem, a Guns n' Roses dalai, pl Sweet Child o'mine, Don't cry, November rain, vagy a Bon Jovitól (mármint a bandától,Richie Sambora gitárossal) a Livin' on a prayer, You give love a bad name, és még sorolhatnám... :D
Instrumentális gitárzenének hívják a műfajt.
Ebben a stílusban nem csak számokat írnak, hanem gyakran egész lemezeket is.
Pl.
Vinnie Moore, Michael lee firkins, Jason Becker.
Ezeket az előadókat nézd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!