Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért zenéltek?

---R33--- kérdése:

Miért zenéltek?

Figyelt kérdés
Akármilyen hangszeren játszó/tanuló zenészeket kérdezek, hogy miért kezdtétek el, és milyen élményt nyújt számotokra?

2012. jan. 25. 17:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Több hangszeren is játszom. Azért kezdtem el, mert anyukám kissé sznob módon úgy gondolta, hogy a jó neveléshez hozzátartozik a zenei képzés is. Úgyhogy elsőben beíratott zongorázni. Aztán megszerettem a zenét, ezért elmentem konziba, két szakot is elvégeztem, mellette önszorgalomból még néhány hangszeren is megtanultam játszani.

Most egyelőre csak itthon zenélek, tervem a bécsi zeneakadémia, de csak egy-két év múlva.

Ja. Milyen élményt nyújt? Nem tudom. Egyszerűen egy belső kényszert érzek, hogy csináljam. Nem tudom elképzelni, milyen lenne, ha nem zenélnék.

2012. jan. 25. 17:33
 2/3 anonim ***** válasza:
A minap épp ezt kérdést tettem fel egyik zenészbarátomnak egy üveg vodka után:"Minek csináljuk mi ezt?" Válasz: "Nem tudom." És játszottunk tovább.
2012. jan. 25. 19:06
 3/3 hanusch válasza:
Én is másodikos koromban irattak be zongorára 3 év múlva klarinétra váéltottam és megin három év múlva otthagytam a zeneiskolát. De ithon azóta is zenélek nem csak ezeken a hangszereken. Azért mert szeretem a hangját és az emberek arcát nézni akiknek játszok.
2012. aug. 4. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!