Létezik olyan, hogy zenei fejlődés?
Figyelt kérdés
Vannak zenei stílusok, amiket általában később, felnőtt fejjel szeret meg az ember. Vagy legalábbis azután, miután a könnyedebb műfajokban "kiélte" magát. Persze, ez nem törvényszerű, de azért jellemző. A zenei ízlés függ ezek szerint az ember érettségétől, jellemétől is? Netán élettapasztalatától? A zenében is vannak olyan fokozatok, mint az irodalomban: ifjúsági, ponyva, magasirodalom? Most nem pl a gyerekdalokra gondolok, hanem a stílusok egymáshoz való viszonyára. Egy jazz rajongóból nem igazán válik rapper, fordítva talán még elképzelhető, pár év elteltével. Én mondjuk nem igazán tudom értékelni a jazzt, de a környezetemben lévők szerint ehhez már egy magasabb szinten kellene állni. :)2012. jan. 13. 14:33
1/5 anonim válasza:
Én zenészként tudok nyilatkozni.Mikor ovis voltam, minden áldott nap vittem a Modern Talking lemezt, mert komolyan vettem a "néha hozhattok lemezt otthonról" mondatot. Általánosban jött a "tuc-tuc", ami gimi végéig kitartott, még pop-együttesem is volt :D Persze ezzel párhuzamosan egyre jobban megkedveltem a jazz. Egyetemen megismertem pár profi jazz zenészt, és minden este ott voltam, amikor próbáltak. Figyeltem, memorizáltam, mert magam is meg akartam szólaltatni azokat a harmóniákat. Akkor már a popzene nem ment, hiába akartam, ezért fel is bomlott az együttesünk. Azóta 80 százalék jazz, és 20, ami megtetszik stílustól függetlenül. És szerintem én már így is maradok...
2/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi, akkor te végig jártad az utat :) Én óvodás koromban Dolly Roll rajongó voltam, kamaszként M. Jackson, aztán jött a darkos The Cure korszak. :)) A blues nálad jelen volt? Ha igen, akkor kb a skála melyik pontján? :) És Pink Floyd, Black Sabbath meg hasonlók?
2012. jan. 13. 15:47
3/5 anonim válasza:
Én inkább a funky-s vonal irányába tértem le (Kool and the Gang, Shakatak, Mezzoforte). A blues akkor jelent meg nálam, amikor gitározni kezdtem (ott ugye a legegyszerűbb skála a blues skála). Hallgatni nem nagyon szoktam, csak játszani.
4/5 anonim válasza:
Én 28 vagyok és Black metalt hallgatok. Később 60 éves korom körül Klasszikus zenét hallgatok. (Mozart, stb...) Miért? Mert a Black metal zenéje hasonlít a klasszikuséhoz. Nyugodtan össze is lehetne őket mixelni. Dimmu Borgir-hoz mindenképpen.
5/5 anonim válasza:
létezik, én már 2-szer váltottam zenei stílust is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!