Miért nem írja le egyetlen zenetanulós könyv sem normálisan, a kottákban az előjegyzések jelentését?
ez egy összeesküvés elmélet, összefogtak ellenünk a zenetudósok, és céljuk, hogy soha ne értsük meg az előjegyzések fogalmát:)
Írd meg, hogy te eddig mennyit értesz belőlük, és mi nem tiszta, és leírom neked gyorsan
most olyat találtam, hogy feloldó jel van olyan hangelőtt ami az előjegyzések szerint amúgy sem lenne módosítva.
Akkor minek a feloldójel?
nem.
van olyan kotta, aminek az elején van 2 b vagy 2 kettőskereszt, de az egész műben egyetlen hang sincs azokon a sorokon, tehát valójában nincs mit módosítani, de akkor minek az előjegyzés?
még valami.
Mit jelent az, amikor pl egy 4/4-es ütemben azonos helyre írják le kétszer ugyanazt a hangot. (Himnusz jobbkezes sorának első hangja, alsó pótvonal alatt 2 B félhang, angol nyelvterületen bB lenne, az előjegyzés szerint a H hangok lefele módosítandók).
Két különböző hangot le tudok ütni egyszerre, de ugyanazt a billentyűt egyszerre csak egyszer tudom leütni.
Jó lenne ha tudnád linkelni a dolgokat, mert úgy azt konkrétan megbeszélhetnénk. Így én nem is igazán értem az első kérdést. - Két kettős-kereszt előjegyzésben? lehet a hiba bennem van.
Nagy általánosságban az előjegyzés megkönnyíti a kottaírást-olvasást, mivel információt hordoz a hangnemekkel kapcsolatban.
A második rész már világosabb. A többszólamúság a magyarázata. Két szólam ugyanabból a hangmagasságból indul. A klasszikus összhangzattanban használt szólamvezetési szabályok szerint sokszor előfordul, hogy két szólam ugyanarra a helyre mozdul. Pl. hogy ne jöjjön létre tiltott párhuzam vagy a vezetőhang/szeptimhang egyirányúsága miatt. Ilyenkor nyilván nem tudod egyszerre mindkettőt megszólaltatni, így kettőzve szokás játszani a közös hangot.
erről írtam. első violinkulcsos sor első hangja, egy helyen két hangjegy ugyanabban a magaságban. Ha két külön hang lenne, akkor le tudom ütni egyszerre, de ezt így nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!