A basszusgitárnak milyen húrja van?
Figyelt kérdés
Karácsonyra kaptam egy basszusgitárt, és én úgy vettem észre, hogy fémhúros(vagy milyen valaki mondja meg :|), de nem vagyok benne biztos... Meg hallottam valami nejlonhúrosról is, hogy van olyan. Abszolút kezdő vagyok ebben, valaki világosítson fel O.O2011. dec. 24. 09:08
1/4 anonim válasza:
hány húrja van?:D
amúgy basszusgitárra basszusgitár húr kell, van akusztikus basszusgitár, azon nemtudom milyen van, de ha elektromos basszusgitár, arra fémből készült, és jó vastag kell:)
2/4 anonim válasza:
gitártól függ, hogy milyen húrjai vannak. Basszus is lehet ugyanúgy fém és nylon (vagy bél) húros. Azt meg azért csak meg tudod állapítani tapintással, hogy nylon (azaz műanyag), vagy fémből készült húrjai vannak.
3/4 anonim válasza:
Négy darab vastag, azaz mély hangzású húr. [link]
4/4 anonim válasza:
Rozsdamentesacél/nickel húrok a leggyakoribbak.
Nyilván voltak bélből készült húrok párszáz éve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!